Yassıada'nın imara açılacağı tartışmaları

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yassıada'nın imara açılması halinde hukuki tedbirlere başvuracaklarını bildirdi.

Yassıada'nın imara açılacağı tartışmaları
Yassıada'nın imara açılacağı tartışmaları
GİRİŞ 23.07.2013 13:44 GÜNCELLEME 23.07.2013 13:44

Uysal , son günlerde Yassıada'nın imara açılmasıya ilgili medyada yer alan tartışmaları yakından izlediklerini belirterek, buranın milletin kalbinde özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Hükümetin zaman zaman Demokrat Partiyi referans verme ihtiyacı hissettiğini ileri süren Uysal, "Sanki bu Cumhuriyet 2002'den sonra kurulmuş gibi bir algı yaratıyorlar" dedi.

Yassıada'nın imara açılmak istenebilmesine çok şaşırmadıklarını söyleyen Uysal, "Bir yandan doğal sit alanı ama hafızamızdaki yeri itibarıyla çok itina göstermemiz nazik davranmamız gereken bir nokta Yassıada" değerlendirmesinde bulundu.

Uysal, adanın imara açılması halinde siyasal anlamda karşı kamuoyu oluşturacaklarını, hukuki açıdan da her türlü tedbire başvuracaklarını vurguladı.

Yerel seçimler

Yerel seçimlerin, anayasa değişikliğine bağlı bir muhtemel referandum, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler gibi konular dolayısıyla her zamankinden farklı anlam taşıdığını dile getiren Uysal, Türkiye'de sorunların gerilim hattı gibi tartışıldığını öne sürdü.

Şu anda 70 civarında belediye başkanlıkları olduğunu hatırlatan Uysal, yerel seçimlerde milletin nezdinde kabul görecek yerel yönetim adayları çıkaracaklarını anlattı.

Uysal, Muğla'nın Bodrum ilçesinin Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'un CHP'ye geçeceği yönündeki haberlere ilişkin ise "Çok uzun süredir kendisi ile ilgili bu tür spekülasyonlar yapılıyor. Kendisinin zaman zaman bize, partililere söyledikleri var. Şu anda yorum yapmanın da bir anlamı yok. Ama bu aşamada bizimle görüşmedi" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!