AK Parti'den Yavuz Sultan Selim anketi

İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3'üncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesini Alevi vatandaşların eleştirmesi üzerine AK Parti nabız yokladı.

AK Parti'den Yavuz Sultan Selim anketi
AK Parti'den Yavuz Sultan Selim anketi
GİRİŞ 09.08.2013 04:20 GÜNCELLEME 09.08.2013 12:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

5 bin 135 kişinin katıldığı ankette, 3'üncü köprüye "Yavuz Sultan Selim isminin verilmesine nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 60.9'u "olumlu", yüzde 24.1'i olumsuz yanıt verirken, yüzde 15'lik grup fikir beyan etmedi.

Darbe ile iktidardan uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi konusunda "Nasıl bir kanatiniz var?" sorusuna vatandaşların yüzde 22.2'si "olumlu", yüzde 21.9'u "olumsuz" derken, yüzde 55.9'u tarafsız kaldı. Mısır'da yaşanan darbeye ise Türk halkı yüzde 49.1 karşı çıkarken, destek verenler yüzde 10.4'te kaldı.

UEFA'nın şike iddiaları nedeniyle Fenerbahçe'ye verilen cezayı yüzde 24.6 olumlu bulurken yüzde 38 karşı çıktı. Beşiktaş cezasını destekleyenlerin oranı ise yüzde 19.1'de kaldı, karşı çıkanlar yüzde 40.9 oldu. Araştırmaya göre halkın yüzde 69.6'sı oruç tutarken, yüzde 11.9'u tutmuyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 13
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    selamün kavlen min rabbin rahim ile karşılanan padişahtır o.. yavuz selim deyip geçmeyin . ölüm vakti geldiğinde yanındaki hafızlar yasin okumaya başlarlar. ve yasinin meşhur SELAMÜN KAVLEN MİN RABBİN RAHİM-ALLAHIN ONLARA SELAMI VARDIR mealindeki ayet okunurken ruhunu teslim ediyor. yani yavuz daha vefatı anında allahın selamına mazhar oluyor .her kula nasip olmayacak bir ölüm..bu zatı çok seviyoruz.
    Cevapla
  • Orhan Acar 10 yıl önce Şikayet Et
    O ZAMANLARDA. Şu anda suriyeyi destekledikleri gibi o zamansa iranı destekliyorlardı geziciler. Gezi eylemcileri tarihin her döneminde var olmuştur. Bazen karşılarında kılıç bazen yağlı ip olmuştur. Günümüzde ise karşılarında tomalar var.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    xmenbin ihvanıma. hayırlı bayramlar ihvanım. ben son dönemde yapılmak istenenleri kastetdim. yoksa sultan hamidi inkar asla olacak şey değil. yani o kadar geriye gidersek DON VE VOLGA nehirlerini de birleştirmek, eğer kırım tatarlarına güvenilseydi osmanlıya nasip olacaktı. bakın hala yapılamadı. bunu sultanhamitten sonra ilk erbakanın telaffuz etmesi önemli..27 yıllık CHP iktidarı düşünemezdi zaten. onun görevi islamıve türk islam tarihini yoketmekti,köprü tünel falan değildi..millet hayrına bir eser ortaya çıkarmak, menderese, özala ve tayyip beye kaldı. bu arada demirelin 1965-71 dönemini de inkar etmeyelim. sonra yaptıkları hepsini unuttursa da..
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    kuzey koreliler de köprüyü istemiyor. dayanışma var demek.. siz türk halkının kararını boşverin. ben kuzey kore lideri ile görüştüm. malum büyük önder KİM İL SUNGUN oğlunun oğlu olan zat diyor ki, asla o köprüyü yapmayın. mutlu azınlık ordan geçecek.lüks arabası olanlar için köprü mü yapılır. görülmüş şey değil diyor kendisi.türk yoldaşlara da selam gönderdi. asla o köprüyü yaptırmayın, hatta babamın hatırına havalimanını, büyük babam KİM İL SUNG hatırına da kanal istanbulu falan yaptırmayın diyor. benden söylemesi. buradan kastroya da gideceğim o da asla yapmayın diyecektir.bizim kızılcıklara duyurulur.bizim gençliğimizde komunistlere kızılcık denirdi.onlar da köprüyü istemiyorlar yahu..
    Cevapla
  • Abdulkerim S. Buğra 10 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz'iz Yavuz'uz...Her yer Çaldıran... Her yer Mercidabık.... Yavuz Sultan Selim Han gibi, ülkesini hem dış saldırganlardan hem de iç hainlerden korumuş, Allah(CC)'ın rızası yolunda ömrünü cihadla geçirmiş büyük bir İslam önderi ve velisinin adına layık olabilirsek ne mutlu bize. Bu köprünün artık başka bir adı olamaz. Hükümet değiştirdik dese bile, tüm Müslamanlar için o köprü Yavuz Köprüsü'dür. Bundan sonra da değişmeyecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi