Gül: Celal Bayar'ı, daima saygıyla hatırlayacağız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Demokratik duruşu, azmi, mücadeleciliği, çalışkanlığı ve başarılarıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Celal Bayar'ı, daima saygıyla hatırlayacağız.” dedi.

Gül: Celal Bayar'ı, daima saygıyla hatırlayacağız
Gül: Celal Bayar'ı, daima saygıyla hatırlayacağız
GİRİŞ 22.08.2013 11:28 GÜNCELLEME 22.08.2013 11:28

Cumhurbaşkanı Gül, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın vefat yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Milletimizin yetiştirdiği büyük bir şahsiyet, değerli bir siyaset ve devlet adamı olan Celal Bayar, siyasi kimliği, fikirleri ve hizmetleriyle, tarihimizde seçkin bir yer edinmiştir.

Celal Bayar, bağımsızlık mücadelesindeki üstün gayretlerinin yanı sıra, cumhuriyetin kuruluşunda ve Türkiye'nin güçlü temeller üzerinde ilerlemesi sürecinde önemli görevler üstlenmiş, milletimizin ve devletimizin her bakımdan yücelmesi için inançla çalışmıştır.

Türk demokrasi tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birini teşkil eden çok partili hayata geçilmesinde etkin rol oynayan Celal Bayar, Türkiye'nin demokratik, iktisadi ve siyasi bakımdan gelişmesine, düşünceleri ve çalışmalarıyla büyük katkılar sağlamıştır.

Demokratik duruşu, azmi, mücadeleciliği, çalışkanlığı ve başarılarıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Celal Bayar'ı, daima saygıyla hatırlayacağız.

1986 yılında ebediyete intikal eden Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı, değerli devlet adamı Celal Bayar'ı şükran ve rahmetle anıyor, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri