CHP'li vekil polisi tartakladı

Adana'da Atatürk'ü anma töreni sonrası, çevik kuvvet polisi ile tartışan CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, polisi tartakladı.

CHP'li vekil polisi tartakladı
CHP'li vekil polisi tartakladı
GİRİŞ 10.11.2013 16:57 GÜNCELLEME 10.11.2013 17:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adana'da Atatürk'ü anma töreni sonrası Vali Hüseyin Avni Coş'un yuhalanmasıyla başlayan olayların ardından yolu açmak isteyen bir çevik kuvvet polisi ile tartışan Chp Adana Milletvekili Ümit Özgümüş polisi tartakladı.

TÖREN SONRASI OLAYLAR ÇIKTI

Adana'da Atatürk'ün ölümünün 75. yıldönümü anma törenleri sonrası olaylar çıktı. Bir grup "vali istifa" diye bağırınca polisle aralarında tartışma çıktı. Vali Coş daha sonra makam aracına binip olay yerinden uzaklaştı.

Ancak yolu kapatan grup ile polis arasındaki tartışma devam etti. Tartışmada Chp Milletvekili Ümit Özgümüş de protestoculardan yana tavır alınca gerginlik büyüdü.

POLİSLERLE TARTIŞTI

Özgümüş, polislerle sert şekilde uzun süre tartıştı. Bu arada olay yerine bir grup çevik kuvvet polisi geldi. Polis araçların geçişini engellediği için vatandaşları yolu açmaları konusunda uyardı. Bunun üzerine Özgümüş, sinirlenerek polis ile tartışmaya başladı.

POLİSİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Polis müdürleri bu durumu görerek hemen polis memurunu olay yerinden uzaklaştırdı. Ancak Özgümüş sinirine hakim olamayarak üzerine yürüdü. Polis memurunun omuzundan tutarak itekleyen Özgümüş'ü diğer polisler güçlükle önledi. Polisler Özgümüş'ü olay yerinden uzaklaştırarak sakinleşmesi konusunda uyardı.

"TERBİYESİZLİK"

Özgümüş, olay sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin şiddete başvurmadan demokratik hakkını kullanabileceğini ifade ederek, polis amirinin kendisine yönelik davranışlarını "terbiyesizlik" olarak değerlendirdi.

"HERKES HADDİNİ BİLECEK"

Özgümüş, "Vatandaş demokratik hakkını kullanıyor ve slogan atıyor. Polis terbiyesizce hareketlerde bulunmaya başlayınca gereken cevabı aldı. Herkes haddini bilecek. Bilmezse ben bildiririm" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Ah o polis ben olacaktım ! her şeyi göze alırdım Alimallah !. CHPli vekiller ve seçmenler seçimlerin sonucunu şimdiden tahmin edip çileden çıkıyorlar !
    Cevapla
  • Abdullah Yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    As Üs. Polis vatandaştan üstündür tartıştığında tartaklar kimse ses edemez , vekil her ikisinden de üstündür dokunulmazlığı var dengesizde olsa polise saldırsa üstündür polis ses edemez pekiiii beşeri düzenler böyledir
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. bu chp vekillerinden en iyi bildiyi kamu görevi yapanlara saldırmak ..ne diyebilirimde emniyet mensubuna yakışan yarğıda bu edepsizliyin cevap olarak vermesi..
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    cehepeli vekil??. azmış bunlar azgınlıktada bu kadar ileri gitmişler ve adanayıda özellikle provakasyon için seçtikleri açık,kimi temsil ediyorlarsa bence sorun onların diğerleri sabr etmeli bunlara memleketin iyiliği için yoksa bunların amacı farklı esedde siside ve israille gizli görüşmelerinde kime neye hizmet ettikleri açık yani bu vatanın insanı değil bunlar ekmeğini yeseler vatandaşı görünselerde mağlesefki herhangi kötü bir durumda bizi sırtımızdan bıçaklayacak mantıktalar.
    Cevapla
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    ne olmuş canım polisi sadece bdp li vekiller tartaklayamaz mehepeli ve chp liler tartaklayabilir çünkü onlar vatanseverdir değilmi. tüküreyim sizin anlayışınıza kalıbınıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar