İnce'nin cami çıkışı 'Yorgo' sözlerine tepki

Muharrem İnce'nin 10 Kasım'da Atatürk için okutulan mevlitin ardından söyledği sözlere Mihail Vasiliadis'ten büyük tepki geldi.

İnce'nin cami çıkışı 'Yorgo' sözlerine tepki
İnce'nin cami çıkışı 'Yorgo' sözlerine tepki
GİRİŞ 14.11.2013 13:11 GÜNCELLEME 14.11.2013 13:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP Milletvekili, Muharrem İnce'nin, 10 Kasım'da Eminönü Camii'nde Mustafa Kemal'in ölüm yıldönümü nedeniyle okutulan mevlit sonrası cami çıkışında basına 'Atatürk olmasaydı, sizin adınız Yorgo olurdu, Dimitri olurdu" sözlerine Apoyevmatini Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mihail Vasiliadis A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj programında tepki gösterdi. İncindiğini belirten Vasiliadis, tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Haklı buluyorum Muharrem İnce'yi bu konuda böyle düşünmekte sakınca yok. Özellikle son zamanlarda çok da lafı ediliyor. Eğer, bazı kişiler hele dedeleri, büyük dedelerinin adı Yorgo, Dimitri falansa kendi isimleri Ahmet, Hasan Hüseyin ise bugün kendi adları, bundan memnun olmaları ve Atatürk'e dua etmeleri gerekir. İsimleri Yorgo ve Dimitri olarak kalsaydı 1941'de aileleri toplama kampına gider, 1943'te Varlık Vergisi öderler, ödeyemeyenler Aşkale'ye giderler, 6- 7 Eylül'de varlıkları yağmalanabilirdi, 1964'de menkul gayrimenkul malları gasp edilerek kendileri yurt dışına sürgün edilebilirdi. Bunlardan kurtulmuş oldular, bunun için bir teşekkür borçlular."

Vasiliadis, İnce'nin Twitter'dan gelen tepkiler üzerine yaptığı "ben işgalci Yorgo ve Dimitrileri kastediyorum" açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:

"Bir şey insanın ağzından kaçtıktan sonra onu geri almak, yamalamak daha fazla batırır. En iyisi çıkıp çok affedersiniz, yanlış bir şey söyledim demek daha iyi. Filanca Yorgo'ya değil, Filanca Yorgo'ya dedim deyince kendini temize mi çıkarıyor, buraya gelenler asker, emir kulu, onun kabahati mi işgale gelmek. Belki bu adamlar burada öldü, kemikleri hala bu toprakta. Şimdi bu insanlara bu açıklamanın günahını atmak doğru mu. Bu açıklamadan incinmemek mümkün mü, ben kalkıp desem 1453'te gelen işgal kuvvetleri desem beni kaale alır mısınız , ciddiye alır mısınız ki bu Yorgo ve Dimitri'lere burada zor günler yaşatılmışsa ve bunu yaşatan partinin bir ferdiyse bu beyefendi nasıl incinmeyelim."

YORUMLAR 10
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Önce iğneyi kendimize batırmalıyız. Yurdumuza işgal kuvvetleri geldi ama ne oldu da geldi? Dikkat ederseniz bugün kendilerinin savunduğu (şimdiki Ergenekon) o zamanki İttihat ve Terakki zijniyeti bir oldu bittiye getirrerek Osmanlı'yı savaşa sokmadılar mı? İttihat ve Terakki zihniyeti Osmanlı2nın yıkılışınıın en büyük müsebbibi. Bu İttihat ve Terakki sebebiyle 500 yıldır hüküm sürdüğümüz Balkanlar'ı 6 ayda kaybettik,1. dünya savaşına sokarak Orta-Doğu'yu kaybettik Anadolu da nerdeyse gidecekti. Türkiye Cumhuriyet'i döneminde ise her 10 yılda bir bizi darbelere maruz bıraktırarak ülkemiz bugün henüz yeni yeni kişi başı milli geliri 10000 $ doları aşabildi. Bana kalırsa önce bu hataları tekrarlamamak da fayda var Sayın İnce.
    Cevapla
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    adam saçmalamış. anadoluda herkes yunan rum olunca zaten bunlar olmazdı..muharrem ince haklı..neyzen tevfikin daha ağır şiirleri var burada yayınlamazlar..ama anlayan herkes anlamıştır..anan belli olurdu meselesi..açtırmayın kutuyu..
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Mihail Vasiliadis, kızma yahu.. MÜSLÜMANA hakaret etmeye çalışıyordu sadece.. Mecliste bünyelerine TERS bir durumu HAZMEDEMEDİLERDE... [ geçmişte epey zulmetmiş olsa da ] İnanki şu anda rumla,yunanla bir sorunu yok ce-ha-P 'nin.. Müslüman işareti taşıyan birini silmek için ,iblis dahil herkesle KANKA olurlar. merak etme.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    Birilerinin bu ülkede ırzlarını korumak için kahramanlara ihtiyaç duyuyor olmaları ne kadar da acı!. Falanca olmasaydı filanca olurdun diye efelenen bir zavallı öncelikle namusun alınır satılır, yenilir yutulur bir şey olmadığını öğrenmesi gerektir. Onların durumunu bilemeyiz ama falanca olmasaydı da bizim atalarımız namussuzca yaşamak yerine namusları ile ölmeyi tercih ederlerdi! Edepsizce ve hayasızca, bir milletin topyekun namsuna dil uzatan biri en basit tabiri ile haysiyet yoksunudur, şeref yoksunudur! Aynada yansıyan zavallı hallerine bakmadan, bu memlekette sözde milliyetçi, halktan ve sözde milletten yana olduklarını iddia eden bu zavallılar, demek ki birileri olmasaydı, ne idüğü belirsiz birileri olacakları gerçeğini kabul ediyorlar! Binlerce yıllık devlet geleneğine sahip bir millete böyle utanmasızca ve fütursuzca iftira atıp o milletin kadınlarını aşağılayan bu müstemleke iş birlikçilerinden, olsa olsa yorgo olur, olsa olsa dimitri olur!
    Cevapla
  • Ekrem Erol 10 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü!. Birilerine fena halde batmış! Sonra da yaşam tarzına müdahele çığlıkları! Siz 80 senedir yaşam tarzımıza müdahele ediyorsunuz! Bu ülkede şapka için 150 insan asılmıştır. Hatte bir tanesi da kadın "Şalcı Bacı"dır. Şalcı Bacı idam sehpasındayken "Ben bir hatun kişiyim. Benim şapka ile ne işim olur" diye son sözünü söylemiş ama çakma hakimlerden kurulu İstiklal Mahkemesi'nin gazabına uğramaktan kurtulamamıştır. Yaşam tarzına müdahaleymiş! Pehh!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar