Erdoğan: Mustafa Kemal de mi bölücüydü?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında CHP ve MHP'nin eleştirilerine cevap verdi.

GİRİŞ 19.11.2013 12:12 GÜNCELLEME 19.11.2013 13:30
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Hafta sonu gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyaretini eleştiren CHP ve MHP'yi Mustafa Kemal ve 1. Meclis'in zabıt tutanaklarıyla vurdu.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

O gün mutluluktan ağlayan sadece Diyarbakır değildi. O bugün mutluluktan gözyaşı döken Edirne, Mersin, Trabzon'du... O gün gözyaşı dökenler sadece Kürtler, Türkler değildi. Bu milletin huzura susamış her bir fert gözyaşı döküyordu. Ama birilerini bu sevinci bu umudu paylaşamadığını gördük. 4 gündür başta MHP olmak üzere siyasilerin Türkiye'ye egemen olan iklimi yaşayamadıklarını gördük.

Bizim için tarih Hz. Adem'in yeryüzüne indirilmesiyle başlamıştır. 1960'ta 1980'de değiştirilen yer isimlerini sanki bin yıllık bir uygulama gibi millete sunuyorlar. 80 yıllık andı sanki bin yıllıkmış gibi millete sunuyorlar. Bu milletin tarihi 12 Eylül 1980'de başlamadı. Bu milletin tarihi kalıplara sığmayacak kadar zengin renkli ve kucaklayıcı bir tarihtir.

MUSTAFA KEMAL İLE ALPASLAN TÜRKEŞ'TE Mİ BÖLÜCÜYDÜ

Bu milletin tarihi Alpaslan'dan Fatih'e, Abdülhamid'ten Mustafa Kemal'e kadar sayılamayacak kahramanlar yazmıştır. MHP ve CHP milletvekilleri gitsinler ilk meclis zabıtlarını okusunlar. Bugün karşı çıktıklarını orda görecekler. Kürdistan kelimesini o meclis zabıtlarında görecekler. Anasır-ı İslam kavramını o zabıtlarda görecekler. Biraz daha geriye Osmanlıya gittiklerine doğu ve güneydoğunun Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Bunu kullanan Mustafa Kemal de mi bölücüydü? Kürt damadım var diyen Alpaslan Türkeş diyen de mi bölücüydü?

GAZİ MUSTAFA KEMAL BİR OSMANLI ZABİTİ İDİ

Gazi Mustafa Kemal önceleri bir Osmanlı zabıtı idi, dönemin tüm devletlerine karşı savaştı. Misakı milli topraklarını işgal edenler uzaydan gelmemişti. Trabzon izmir Edirne işgal altında idi. Bu millete çok büyük zulümler yapıldı. O zulümleri en iyi bilen Mustafa Kemal,  1923'ten sonra bu devletlerle anlaşmalar yaptı. İngilizlere Fransızlara İtalyanlara işgal ettikleri için küsmedi anlaşmalar yaptı.

YORUMLAR 22
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    " Siz hiç DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ ? " 600 YIL SARAYDA YAŞAMIŞ, TOPKAPI 'da sergilene sergilene bitirilemeyen ONCA HAZİNEDEN, YANLARINA TEK parça almadan -ESKİDEN BERİ PADİŞAH ailesinin ADETLERİ olduğu üzere- . HAZİNEDEN EMANETEN, SENETLE ALDIKLARI, MÜCEVHERATI DAHİ iade ederek,YURTDIŞINA KAÇMIŞ(!) bir HANEDANIN HAİN(!) üyeleri,KASAP,MANAV borçları içinde GURBETTE ÖLÜRKEN,CENAZESİ ESNAFIN ELİNDE REHİN kalıp gömülemeden günlerce kalırken.Her biri sıradan subaylar olan ZOR geçinen,YOKLUK içinde bir TC başına geçen KAHRAMANLARIN(!) KİMİ sarayda ŞATAFAT içinde öldü, KİMİNİN EMLAK türü MÜLKÜNÜN HESABI BELLİ değil.PADİŞAH KOVMAKLA övünenlerin, PADİŞAHLARDAN DAHA BÜYÜK SALTANAT ve ZENGİNLİĞE sahip olmaları garip değil mi? Padişahlar bile SIK SIK tahttan indirilebilirken BU MUASIR PADİŞAHLARA "GIK" demek MÜMKÜNMÜYDÜ?PADİŞAH baskısından şikayet edenlerin, ÇOK DAHA BETER BASKILARLA, ŞAPKA GİYMEDİĞİ İÇİN ALİMLERİ bırak, ERZURUMLU sıradan köylü KADIN ŞALCI BACI 'yı DAHİ ASTIĞINI BİLİR MİSİNİZ? ÖYLE İSE NEDEN HALA BU ZATLARI SAVUNURSUNUZ ? Maç sonuçları yerine biraz TARİH okuyalım.
    Cevapla
  • ufuk yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    mustafa kardeşim. mustafa kardeşim başbakandan bu kadar tarih dolu bir konuşma çıkarken muhalefetlerin konuşmalarından ne cıktı acaba eleştiriyosun güzel de gözün kulağın kapalı bir şekilde yapma bari senin yazdıklarına ancak güler insan sen sadece grup toplantılardaki konuşmaları bir karşılaştır liderler arasındaki farkı da ortaya kendin çıkartırsın siz elmaya armut dediğiniz için böyle bir saplantılarınız olduğu için başbakanın bu konuşmalarını bile anlamak istememişsin kardeşim sorun değil insanlar neyi iyi anlıyorsa zaten gider oyunu da o partiye atar
    Cevapla
  • Eray Yüksel 25 10 yıl önce Şikayet Et
    İLKLER HEP CHP YE AİT. Çapulcuyu da Dersimin bombalanmasından sonra ilk CHP milletvekili kullanmış. Kürdistanı da Başbakandan önce Mustafa Kemal kullanmış. Ah CHP ah, biraz araştır da konuş. Elinize her verileni okumayın da doğruluğunu araştırma zahmetine girin. Neyse boş verin, bu zahmetli iş, çamura atmak daha kolay. YANİ YOLA DEVAM...
    Cevapla
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    1. dünya savaşında osmanlıyı satmayan tek kavim Türklerdir. canla başla dövüştüler,askerden firar etmediler..en çok edenler ve orduya asker vermeyenler kimmiş bir araştırın da görelim..ne 1. dünya savaşında ne de istiklal harbinde bir kaç aşiret haricinde hiç biri asker vermedi,zorla alınanların çoğu firar etti..bu beraber kurduk beraber harp ettik olayını fazla abartmayın..adamlar herşeyi istiyor haklı olarak..bunu yapan maalesef bizim yöneticilerimiz..bunlara gerek yok,gerçekleri herkese söyleyin..anadoluda ve osmanlıda da dövüşen kanını döken Türk tür..onun için zaten yabancılar anadoluya türkia adını verdiler..Türk mührü ve medeniyeti..bu ırkçılık değil bir hakkı teslim etmedir,kimse komlekse kapılmasın..bizimle yaşamak isteyen yaşar,onurlu ve eşit vatandaşlar olarak..istemeyene gidecek yer bol..
    Cevapla
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    mustafa kemali. çok seversiniz ya kendinize hemen referans yapın..paşa bölücü değildi..tek hatası bazı şeyleri yarım bıraktı..bırakmasaydı,bugün bu dertlerimiz olmazdı..tamamen bitirecekti bazı sorunları..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama