Bağış: CHP'nin Genç'e tavrını merak ediyorum

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesiyle ilgili konuşma yaptı.

Bağış: CHP'nin Genç'e tavrını merak ediyorum
Bağış: CHP'nin Genç'e tavrını merak ediyorum
GİRİŞ 27.11.2013 14:13 GÜNCELLEME 27.11.2013 14:13

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Ben bu konuda CHP yönetiminin atacağı adımları merakla bekliyorum. Bir yandan Türkiye'de medeniyetin, laikliğin, demokrasinin sözcüsü olduğunu vurgulayıp öte yandan kadın haklarına hiçbir saygı göstermeyen, insanlığa saygı göstermeyen mecliste her gün kavga çıkararak ağız bozukluğuyla herkese hakaret eden bir zihniyetin, CHP tarafından ne kadar korunacağını gerçekten merak ediyorum" dedi.

Bağış, Conrad Otel'de gerçekleştirilen "Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi"ndeki konuşmasının ardından, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik sözleriyle ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Emine Eroğan'ın dün Japonya'nın ulusal günü nedeniyle düzenlenen davete icabet etmesinin mütekabiliyet gereği olduğunu belirten Bağış, şunları kaydetti:

"Çünkü 29 Ekim günü Tokyo'daki büyükelçiliğimizde düzenlenen kutlamalara, Japonya Başbakanı'nın eşi bizzat katılmış konuşma yapmıştır. O çerçevede Japonya'nın ulusal günü kutlamalarına da hükümetimizi temsilen giden bakanlarımızın, milletvekillerinin yanı sıra sayın Başbakanımızın eşi de yoğun programına rağmen vakit ayırmış ve Japonya hükümetinin, Başbakanının ülkemize gösterdiği hassasiyete bir teşekkür jesti mahiyetinde Japonya'nın ulusal günü etkinliklerine katılmıştır."

Bakan Bağış, ev sahibi olan Japonya büyükelçisinin daveti, ricası üzerine Emine Erdoğan'ın orada bir konuşma yaptığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef ana muhalefet partimizin tipik haleti ruhiyesini yansıtan bir milletvekili, adını bile ağzıma almak istemediğim ama ağız ishali olmuş bir şahıs orada haddini aşmış ve küstahça, terbiyesizce uluslararası konukların huzurunda sayın Başbakanımızın eşi konuşma yaparken, ülkemiz adına bir görevi ifa ederken, haddini aşacak cümleler kurmuştur. Ben bu konuda CHP yönetiminin atacağı adımları merakla bekliyorum. Bir yandan Türkiye'de medeniyetin, laikliğin, demokrasinin sözcüsü olduğunu vurgulayıp öte yandan kadın haklarına hiçbir saygı göstermeyen, insanlığa saygı göstermeyen mecliste her gün kavga çıkararak ağız bozukluğuyla herkese hakaret eden bir zihniyetin, CHP tarafından ne kadar korunacağını gerçekten merak ediyorum."

Milletin bu konudaki net tepkisini 30 Mart'ta sandıkta ortaya koyacağına inandığını kaydeden Bağış, "Hatırlarsanız geçmişte, CHP Genel Başkan Yardımcısı, sadece ve sadece çözüm sürecine destek verdiği için bir hanımefendi, CHP'den adeta ihraç edildi. Genel başkan yardımcılığından istifaya zorlanmıştı. Şimdi bir yandan bir kadın genel başkan yardımcısına tahammül bile edemeyen CHP'nin, kadına hakaret etmeyi marifet zanneden bir milletvekilini koruma altına alması, CHP'nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Bunu da milletimizin takdirine sunuyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi