Zana ile Baydemir'e yeni görev!

Leyla Zana ve Osman Baydemir, Barzani-PYD krizinde arabulucu olacak.

Zana ile Baydemir'e yeni görev!
Zana ile Baydemir'e yeni görev!
GİRİŞ 03.12.2013 18:47 GÜNCELLEME 03.12.2013 18:47

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Suriye'de geçiçi yönetim ilan eden PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD ardasında yaşanan krizde, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir'in arabulucu olacağı öne sürüldü.

Kuzey Irak'ta yayın yapan 'Rudaw' adlı internet sitesinde yer alan habere göre Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bugün Suriye'deki Kürt parti temsilcileri ve Kürt Yüksek Konseyi yetkilileri ile görüştü. Suriye'deki Kürt partiler ile PYD arasındaki sorunların gündeme geldiği görüşmede, taraflar arasında sorunların çözülmesi için Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in arabulucu olacakları ve taraflarla bir araya gelip konuşacakları belirtildi. Görüşmede Mesut Barzani'nin PYD ile son kez görüşeceklerini ve sorunların çözülmemesi halinde ilişkilerin tamamen koparılacağını söylediği belirtildi.

PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yaşadığı Rojava Bölgesi'nde geçici yönetim ilan ettiğini açıklamasından sonra buna sert dille tepki gösteren Mesut Barzani, Diyarbakır'a gelmiş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmişti. Diyarbakır programında belediyeyi ziyaret eden Barzani'ye Baydemir ve Zana yakın ilgi göstermişti. Yaklaşık 1 haftadır Kuzey Irak'ta temaslarda bulunan Leyla Zana, Mesut Barzani ve Bölgesel Kürt yönetiminin birçok yetkili ismi ile görüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini