Molla'nın idamına ilk tepki: Menderes gibi...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin soruları üzerine Molla'nın infazının cinayet olduğunu söyledi.

Molla'nın idamına ilk tepki: Menderes gibi...
Molla'nın idamına ilk tepki: Menderes gibi...
GİRİŞ 12.12.2013 21:03 GÜNCELLEME 13.12.2013 06:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla idam edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Hasina'yı arayarak infazın engellenmesini istemişti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Abdülkadir Molla'nın idam edilmesine tepki göstererek, "Haksız, hukuksuz ve dayanaksız bir karar ile adalet, insan hakları ve hukuk ayaklar altına alınmıştır" dedi.

Bozdağ, "Haksız bir kararla idam edilen Abdülkadir Molla'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine ve kardeş Bangladeş halkına başsağlığı diliyorum. Abdülkadir Molla, haksız idam kararı verenler ve bu kararı infaz edenlerden çok çok uzun yaşayacaktır.

Tıpkı Türkiye'de merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı idam eden ve infazını gerçekleştirenler hayırla anılmadığı gibi Abdülkadir Molla hakkında da verilen haksız kararı alanlar, aldıranlar infaz edenler, infazı durdurma imkanı varken durdurmayanları da asla tarih hayırla anmayacaktır, yad etmeyecektir" dedi.

YORUMLAR 7
  • Edip Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Adnan Menderes . Dindar görünmeyebilirdi fakat sırf ezanı aslına döndürmesi ve müslümanlara rahat nefes aldırması bile insanın tüylerini ürpertiyor. Düşünsenize bir başörtüsünü kaç senelerdir halledemedik. İnönünün gölgesinde yaptıkları çok büyük işler Allah c.c. dinini muhafaza edeni muhafaza eder. Allah c.c. her ikisinede bütün geçmişlerimizede rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    arakan daha mı önemsiz. bir siyasi-dini lider asılmış, elbette önemli bir olay. öbür tarafta arakanda yüzlerce mazlum, masum insan sırf Müslüman diye öldürülüyor. orası için niye bu derece yüksek perdeden tepki verilmiyor.
    Cevapla
  • Salih Karaman 10 yıl önce Şikayet Et
    menderesle kıyaslanamaz.... arkadaşım haklısın yani şöyle hayatına bir baktığında bu ülke ilk dış borcunu menderes zamanında almış ve ta doksanlara kadar o borcun altında ezilmiş islama katkıları göz ardı edilemez ama dindar biri değilmiş yani biraz abartılıyor...
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    "... Dirimden korkmayacaktınız. Ama şimdi milletle el ele vererek Adnan Menderes’in ölüsü ebediyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir..." . "...Sizlere dargın değilim. Sizin ve diğer zevatın iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara da dargın değilim. İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme kadar metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yaşayan kahraman efendilerinize acaba söyleyebilecek misiniz?..." Evet MENDERES bir KULDU.. HATA ve GÜNAHLARI vardı.. Belkide en kötüsü (suçlandığı gibi "atatürk düşmanı bir GERİCİ OLMADIĞINI İSPAT" GAYRETİ İLE) şu malum 5816 sayılı "atatürkü koruma kanunu" çıkarması idi. Bu kabahatin BEDELİNİ CANIYLA ÖDEDİ.Ama MAZLUM oluşu onu halk nezdinde ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ..Bu MOLLA olayında da PİS KOKULAR VAR.Bu kadar ALELACELE ASILMASI MASUM OLDUĞUNU çağrıştırıyor...Zira REZİLLER kolay kolay ASILMAZLAR.. Mutlaka bir ARKALARI, bir DAYILARI VARDIR.. ZANNIM gibiyse ALLAH(c.c) RAHMET EYLESİN.. ZALİMLERİ DE KAHREYLESİN... AMİN !
    Cevapla
  • metinistanbul 10 yıl önce Şikayet Et
    Derhal Elçilikleri kapatın!. Tepki sözde kalmasın Mısır gibi elçilerimiz daha duruyor. Elçilikleri kapatın ve elçilerini defedin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler