Kahraman'dan Ahmet Türk'e başarı dileği

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman, muhtemel rakibi Ahmet Türk ile ilgili konuştu.

Kahraman'dan Ahmet Türk'e başarı dileği
Kahraman'dan Ahmet Türk'e başarı dileği
GİRİŞ 14.12.2013 12:30 GÜNCELLEME 14.12.2013 12:30

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman, seçim çalışmalarına kar yağışına rağmen esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını gezerek başladı. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile aralarında geçmişte yaşanan kan davasının gündeme getirilmesini doğru bulmadığını belirten Kahraman, "Aramızda en ufak sıkıntı yok. Kendisine başarı diliyorum" dedi.

Kahraman, kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı halka teşekkür etti. Mardin'de büyük bir coşku ile karşılandıklarını ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:

"İdeolojik yaklaşımla değil, hizmet, insan odaklı bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, farklı siyasi görüşlere mensup insanları ziyaret ederek, bütün herkesin ayağına gideceğiz. Dil, din, ırk, Kürt, Türk, Arap ve Süryani demeden herkesin kapısını çalarak inşallah başarıya ulaşacağız. Amacımız; Mardin'i hak ettiği yere taşımaktır. Burada hedef AK belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyecek AK kadrolarla birlikte Mardin'i bir dünya şehri yapmaktır. Bütün gayemiz budur."

"KAN DAVASI GEÇMİŞTE KALDI"

Kendisini takip eden gazetecilerin Ahmet Türk ile ilgili geçmişte aralarında görülen kan davasıyla ilgili sorusunu cevaplayan Kahraman, şöyle konuştu:

"Bizim Ahmet beyle aramızda geçmişte bir tatsızlığın olduğu doğrudur. Ancak bu çok geçmişte kaldı. Ailelerimiz barıştı ve bu barış yıllardır karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde ilişkilerimiz pekişiyor. Kahraman ailesi olarak yöremizde kırgın ve küskün olan aileleri barıştırmaya yönelik olarak birlikte ortak girişimlerde bulunup, hareket ettiğimiz de oldu. Bu vesile ile Türkiye'de halkların arasındaki barışın yeniden tesis edilmesine yönelik olarak yeni bir süreç başlatmış olan AK Parti'de siyaset yapma gururunu yaşayan biri olarak bizim bir tek gayemiz vardır. Bu da; kültürümüzde var olan barışçıl değerleri bundan sonrası için pekiştirerek çoğaltmak olacaktır. Süreci barış söylemlerini çoğaltarak, barışçıl mesajlarla birbirimizle yarış içerisinde olacağız."

AHMET TÜRK'E ADAY ADAYLIĞI SÜRECİNDE BAŞARILAR DİLEDİ

Seçim süreci döneminde partilerin hizmetleri veya adayların projelerinin konuşulması gerekirken geçmişte yaşanan bir olayın tekrar gündeme getirilmesini doğru bulmadığını ifade eden Kahraman, "Aslında gazeteci arkadaşlarımızın gündeme getirmesini bile yanlış buldum. Bence doğru değildir, doğrusu yadırgadım. Aramızda en ufak bir sıkıntı yok. Ahmet Bey şu an itibarı ile partisinin aday adayıdır. Ahmet Türk'ün adaylığı şu an için kesin değildir. Kendisinin adaylığı temayül yoklamasından sonra belli olacak. Ben kendisine aday adaylığı sürecinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi