Süleyman Soylu Ricciardone'ye sert çıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frances Ricciardone'ni sözlerine büyük tepki gösterdi.

Süleyman Soylu Ricciardone'ye sert çıktı
Süleyman Soylu Ricciardone'ye sert çıktı
GİRİŞ 21.12.2013 13:53 GÜNCELLEME 21.12.2013 13:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aydın Menderes ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı. Törene Menderes'in eşi Ümran Menderes, ailenin diğer üyeleri ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu katıldı. Törene katılanlar Menderes'in mezarı başında dua etti.

Süleyman Soylu duaların ardından gündeme, ağırlıklı olarak da ABD Büyükelçisinin değerlendirleme yönelik konuştu.

"TÜRKİYE'NİN MÜSTEMLEKE ÜLKESİ, DEĞİL"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frances Ricciardone'nin değerlendirmelerini esef ve üzüntüyle karşıladığını belirten Soylu, "Amerikan Büyükelçisi sanıyorum... burayı zannediyorum ki bir müstemleke ülkesi olarak görmektedir ve yine zannediyorum ki Türkiye'nin farkında değildir. Ve buranın ona, bir müstemleke ülkesi olmadığını, kendisinin de bir müstemleke valisi olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

AMERİKA'NIN YAPMIŞ OLDUĞU REZİLLİKLERİN HÂLÂ TARİHSEL NEMİ KURUMAMIŞTIR

Türkiye, içerisinde hilelerle ve entrikalarla huzuru bozulacak ve istikrarı ortadan kaldırılabilecek bir ülke değildir. Ve yine kendisine şunu hatırlatmak isterim; yakın tarihte Amerika dünyanın her noktasında, Vietnam dahil, Afganistan dahil, Irak dahil, hatta Mısır'da girdiği kumpas dahil, yapmış olduğu rezilliklerin hâlâ tarihsel nemi kurumamıştır. Bütün bunlara bakacağına, Türkiye'nin iç meseleleriyle uğraşmasını biz bu milletin evlâtları olarak kabul etmeyiz. Buradan açık bir şekilde söylemek isterim ki her büyükelçi bulunduğu ülkenin misafiridir ve o kurallara göre hareket etmekle mükelleftir, haddini bilmesi gerekir" diye konuştu.

YENİ KABİNEDE YER ALACAĞI İDDİALARI

Soylu, adının yeni kabinede geçtiğiyle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Bunu da çok açık bir şekilde söyleyeyim; hayatım boyunca böyle bir beklenti içerisinde olmadım. Bugün duracağım pozisyon bellidir, bugün duracağım pozisyon demokrasinin yanında olmaktır, milli iradenin yanında olmaktır ve eğer olabiliyorsak Recep Tayyip Erdoğan'a gönüldaş, arkadaş olabilmektir, onun siyaset ve dava arkadaşı olabilmektir. Onun ötesindeki hiçbir makam bizim için ehemmiyetli değildir. Ben AK Parti içerisinde hiç kimsenin, bunun ötesindeki hiçbir makam için aklından bir şey geçtiğini de zannediyor değilim."

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • cevherkul 10 yıl önce Şikayet Et
    Eğer . Büyükelçinin sözleri istihbaratı alındıysa istenmeyen adam ilan edilmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor