Erdoğan: Kula kulluk olmaz, Allah'a kul olun!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'nun Fatsa ilçesindeki konuşmasında yargıya seslenerek, “Tertemiz değilsiniz. İçinizdeki kirlileri temizleyin” dedi.

GİRİŞ 21.12.2013 15:10 GÜNCELLEME 21.12.2013 16:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Başbakan, Karadeniz'e milletiyle kucaklaşmaya, Karadenizli kardeşleriyle dertleşmeye geldiğini vurguladı. Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemine değinen Erdoğan, "O CHP'nin kirli, susuz, hava kirliğine mahrum bıraktığı İstanbul'u çöpten, hava kirliğinden ve susuzluktan kurtardık. CHP; susuzluk, kirlilik ve çöp dağları demektir" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Talim Terbiye Kurulu'nun tavsiyesiyle kitaplara yazılan şiiri okuduğu için cezaevine girdiğini hatırlatan Erdoğan, "Onun için yargıyı, yürütmeyi ve yasamayı da tanırım. Bu kirli işlere tevessül etmeyenleri tenzih ederim ama birileri kalkıp, ‘Bunun intikamını alacağım' diye yürütmeye bir şeyleri dikta etmeye kalkarsa bunun hesabını er veya geç öder. Buradan yargıya sesleniyorum. Onun için siz de içinizdeki kirlileri temizleyin çünkü siz de böyle pırlanta ve tertemiz değilsiniz. Bizim de bildiklerimiz var" diye konuştu.

Sosyal medyadaki çirkinlikler ve montaj kültürü ile AK Parti'nin karalanamayacağını kaydeden Erdoğan, "Buradan sermaye çevrelerine sesleniyorum. Boşuna oynuyorsunuz. Siz kaybedersiniz siz.

Medyaya sesleniyorum. Siz kaybedersiniz siz çünkü dürüst davranmıyorsunuz. Yalan yanlış iftiralarla iktidarımızı yıpratmaya çalışıyorsunuz. Bununla bize değil, millete savaş açıyorsunuz. Milletim bunu bedelini size ağır ödetir" ifadelerini kullandı.

"KULA KULLUK OLMAZ. SADECE ALLAH'A KULLUK OLUR"

"Bizim efendimiz millettir" diyen Erdoğan, "Fatsa'dan bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Kula kulluk olmaz. Sadece Allah'a kulluk olur. Kula kul olanlara prim vermeyin. Hakk'a kul olanlara beraber yürüyün. Ben Hakk'a kulum. Birlikte yürüyelim. İradesini bir yerlere teslim edenlerden olmayın" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son günlerde son derece çirkin ve alçakça kampanya yürütülüyor. Medya manipülasyonlarıyla yürütülen bu karalama kampanyası, sadece AK Parti'ye karşı değil, büyük Türkiye'ye karşı yapılmış aleni bir suikasttır. İçeride birtakım çeteler var. Devlete sızmış, paralel devlet olmaya çalışanlar var. Kardeşlerim bu tezgahta ahlak yok, bu komploda ilke yok, bu gelişimde kural, kaide hiç yok. Bakın şunu bilmenizi istiyorum. Bu tezgahın içinde çok kirli bir ittifak var. Bu tezgahın içinde Türkiye'yi hazmedemeyen karanlık ittifaklar var.

Bu kirli oyunun içinde çözüm sürecini istemeyen gençlerin ölümünü, annelerin ağlamasını isteyen ‘kan lobisi' var. Bu kampanyanın içinde kendi ikballeri için ülkeye ihanet edebilecek kadar bilincini kaybetmiş bir örgüt var. Bitmedi, bu tertibin içinde milletten yüz bulamadığı için her zaman kirli tuzaklara tevessül etmiş siyasi partiler var. Yıllardır Türkiye'nin değil, başkalarının çıkarlarını gözetmiş medya var. Faizden, kaostan, yoksulluktan rant etmeye alışmış, faiz lobisine dönüşmüş belli sermaye çevreleri var. Sevgili Fatsalılar, siz bu ittifakı yakından tanıyorsunuz. Siz bu ittifakı 27 Mayıs Darbesi'nden tanıyorsunuz. Bu ittifakı 12 Eylül'den, 28 Şubat'tan tanıyorsunuz.

Aynı ittifak şu anda millet iradesini çiğnemek, Türkiye'yi yeninden dizayn etmek, Türkiye'yi eski kaos günlerine geri çevirmek istiyor. Kimin kiminle iş tuttuğuna lütfen dikkat edin. Gezi'de bir araya gelenlerin nasıl yeni ittifaklar yaptığına lütfen dikkat edin. Yalanla, iftira ile bel altı ahlaksızlarla nasıl bir algı yanıltması yapmaya çalıştıklarına dikkat edin."

"BU KİRLİ OYUN, BÜYÜK TÜRKİYE'YE KARŞI OYNANAN BİR OYUNDUR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bu kirli oyun, büyük Türkiye'ye karşı oynanan bir oyundur. Gezi'de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bu oyunu bozacağız" dedi.

Samsun'dan helikopterle Ordu'nun Ünye ilçesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni öncesinde vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada son günlerde ülke gündemine oturan "yolsuzluk" soruşturmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Uğradığımız her yerde resmi açılış törenleri yarıyoruz. Bugün Ünye'de çeşitli kurumlarımızca 23 kalem ve 77 milyon lira tutarında hizmet ve eseri resmi olarak açıyoruz. Bunlara ilave olarak 352 trilyon liralık Ünye çevre yolunun açılışını bugün yapıyoruz. Fatsa'da 37 milyon liralık açılış yapıyoruz. Ordu merkez ve ilçelerde yapımını tamamladığımız 166 milyon liralık eserlerle Ordu'ya toplam 632 milyon liralık eser kazandırıyoruz" diye konuştu.

"AK PARTİ'Yİ AK YAPAN, YOLSUZLUĞA KARŞI VERDİĞİ MÜCADELEDİR"

"AK Parti'yi ak yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir" diyen Erdoğan, "Bu ülkenin milli geliri biz geldiğimizde 230 milyar dolardı, biz onu şu anda 3 kar artırdık, şu anda 850 milyar dolara yükselttik. Soruyorum, yolsuzlukların olduğu ülkede bu milli gelir oradan buraya gelir mi? Yolsuzlukla bu mümkün olur mu? Karadeniz sahil yolunu, bugün açacağımız çevre yolu yol yolsuzluk batağından biz çekip aldık. Bunları yaptık ve halen yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"ORDU-GİRESUN HAVALİMANI DA KISA SÜREDE TAMAMLANACAK"

"Türkiye çapında tam 17 bin kilometre yol yaptık" diyen Başbakan, "Bizden önce 79 senede 6 bin kilometre yapılmış. Allah aşkına soruyorum ey CHP'nin genel müdürü, ey bizden önce iktidarda olup da devraldığınız yavru muhalefetin başkanı, 79 senede bunlar ne kadar bu ülkede duble yol yaptı? 6 kilometre. Biz 11 yılda 17 bin kilometre yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? Biz göreve geldik. Türkiye'de 26 tane havaalanı vardı. Biz şu anda bu havalimanını 26'dan 52'ye çıkardık. Şu anda 52 tane havaalanı ve havalimanı var. İnşallah Ordu-Giresun Havaalanı da süratle tamamlanıyor ve en kısa zamanda onu da hizmetinize sunacağız" ifadelerini kullandı.

"YAPTIKLARI BİR ŞEY YOK"

Karayolları yatırımları için 11 yılda 98.5 milyar lira harcadıklarını belirten Erdoğan, "Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bunlar yapılabilir mi? Bunlar basit siyaset yapıyorlar. İftira atayım, tutmazsa iz bırakırım. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlara şunu söyleyin, ‘Aynaya bakın aynaya.' 'Siz bu ülkede CHP ve MHP olarak ne yaptınız?' deyin. Yaptıkları bir şey yok. Onun için çok çalışacağız. 30 Mart bunlara sandıkta en güzel cevaptır" dedi.

YOLSUZLUK DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Son günlerde hükümetimize karşı başlatılan karalama kampanyası, yolsuzluk kılıfı ile sunulan son derece çirkin bir tuzaktır. Milletimin bunu bilsin. Bu kirli oyun, büyük Türkiye'ye karşı oynanan bir oyundur. Bu kirli oyun bize olmaktan ziyade, AK Parti'ye olmaktan ziyade bizzat milletime karşı, milli iradeye karşı, milli egemenliğe karşı oynanan bir oyundur. Bu siyaseti itibarsız kılma girişimidir. Onun için burada uluslararası oyunlar var, bunun ulusal bazda, yerel bazda da taşeronları var. Bizim A'dan Z'ye abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphemiz yok. Onu siz şu anda muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi kararı ile tescilli olan dosyalarında arayın. 'Yolsuzluk' diyor ana muhalefet, öncelikle hazinenin sana verdiği parayı çarçur ettin. Orada yolsuzluklar yaptın. O yolsuzlukların neticesinde Anayasa Mahkemesi seni cezaya mahkum etti. Şunun altını çiziyorum, bu uluslararası bir oyun. Dışarıda bir tezgah, devlet içerisinde oluşmuş çeteler var. Bu tezgahta maşa olarak taşeron olarak kullanıldılar. Yerli iş birlikçiler, yerli piyonlar bu komploda alet olarak kullanıldılar. Bu oyunu bozuyoruz. Gezi'de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bu oyunu bozacağız."

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve programa katılan bakanlar, valiler, milletvekilleri ile toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

YORUMLAR 8
  • HALUK DEMİREZEN 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZDE BUNU SÖYLEDİK YILLARCA ! . Bizde bunu söyledik yıllarca ama bizi kılınçtan geçirdiler sayın Başbakanım bizlere iftiralar attılar yandaşlarından iki kişinin tuttukları tutanaklarla Raporlarla Hainlikle suçlandık. 2010 yılından bu güne kadar halen mahkemelerimiz devam ediyor iftiralarını temizlemek için. Bizim hakkımız ne olacak. Bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak dediğiniz gibi inlerini didik didik arayıp bulup talan etmezseniz bunu yaptırmaz iseniz bunları bilipte bunlara hala sesini çıkarmayanlara Hakkımız Haram olsun..
    Cevapla
  • mustafa akgül 10 yıl önce Şikayet Et
    halit bin velet kardeşime katılıyorum,çakallara ve alçak hırsızlara. türkiyeyi talan ettirmemeliyiz.daha cesaretli savcılara ihtiyacı var bu ülkenin.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Ordu chp.nindi ...bu kadar kalabalık Başbakanımıza sahip çıkmayı gösteriyor?.... ...ALLAH,ın izni Çakallara Türkiyeyi talan ettirmeyeceğiz!!!!!!!!
    Cevapla
  • veysi21 10 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK ŞEYTAN ABD!!. Sayın Başbakanım sizi iyi tanıyoruz.Siz kefen giyip kahramanca mücadele ederken,korkak münafıklar" Büyük Şeytan"'a sğındılar.Biz onları iyi tanıyoruz.
    Cevapla
  • ercan acar 10 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar. sayin basbakanim ALLAH yardimciniz olsun kiyamete kadar seninleyiz onlarin kurmus oldugu tuzaklara karsi elbet ALLAHINda tuzaklari vardir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu