Bakan Çelik'ten engellilere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bin 620 engelli vatandaşın Şubat ayında devlet memuru olarak atanacağını açıkladı.

Bakan Çelik'ten engellilere müjde
Bakan Çelik'ten engellilere müjde
GİRİŞ 12.01.2014 17:02 GÜNCELLEME 12.01.2014 17:02

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1620 engelli vatandaşın Şubat ayında devlet memuru olarak atanacağını açıkladı. Bakan Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda elde edilen puanlar ile bin 620 engelli vatandaşın atamalarının Şubat ayı içinde yapılacağını belirterek Devlet Personel Başkanlığı'nca atamaya ilişkin çalışmanın tamamladığını ifade etti.

Adayların 27 Ocak 2014 günü başlayacak ve ÖSYM'ye yapılacak olan başvurularının 3 Şubat 2014 gününe kadar devam edeceğini ve atamalarının tercihlerine göre en kısa sürede ÖSYM tarafından yapılacağını kaydeden Bakan Çelik, atamaların tümünün Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılacağını bildirdi.

Bakan Çelik, tercih kılavuzunda ortaöğrenim mezunları için 426, önlisans mezunları için 384 ve lisans mezunları için 810 kadro tercihi bulunduğunu ve atamalara ilişkin ayrıntıları Devlet Personel Başkanlığı'nın web sayfası www.dpb.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı