Başbakan Erdoğan: CHP yolsuzluğun partisidir

Başbakan Erdoğan İstanbul Kartal'da açılış töreninde paralel yapılanmayı ve CHP'yi yerden vurdu.

GİRİŞ 08.02.2014 14:48 GÜNCELLEME 08.02.2014 16:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan CHP'nin yaptığı yolsuzlukların İstanbul'u ne hale getirdiğini anlattı. Paralel yapılanmaya da sert çıkan Başbakan "Bunlar şu anda CHP ve MHP'yi parmaklarında oynatıyorlar" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşması:

286 kavşak açtık. 10 yılda tüm bu yol ve kavşakların bedeli ne 5 katrilyon lira. Sadece yol ve kavşak düzenlemeleri. Metroyu falan konuşmuyorum. İstanbul'daki 2 milyon araç vardı. Şu anda 3 milyondan fazla araç var. Yolculuk süresi düştü. Artan nüfus ve araç sayısına rağmen bunu başardık.

"BU ÜLKEYİ DEMİR AĞLARLA BİZ ÖRDÜK"

Sadece bu süreç içerisinde toplu taşıma için önemli adımlar attık. Benim dönemimde başlayan metro çalışmaları Kadir beyin döneminde devam etti.

Hep beraber aydınlık Türkiye'yi inşaa ediyoruz. Metrolar yetişmiyor. Demir ağlarla ülkeyi bir örüyoruz biz. 10. Yıl Marşı'nda şair öyle bahsediyor. O bunun hayaliydi. Mustafa Kemal gitti demir ağlar durdu. 11 yıldır demir ağlarla biz örüyoruz. Hızlı trenlerle Türkiye'yi biz tanıştırdık.

"BUNLARIN HAYALİNİN GİDEMEDİĞİ YERE BİZİM METROMUZ GİDER"

Çok kısa bir süre sonra İstanbul-Ankara hızlı tren bitecek. Şurdaki metroyu görüyorsunuz değil mi? kim getirdi kim? Bizim size aşkımız var. Bunların hayallerinin gidemediği yere bizim metromuz gider.

"CHP'DE NE VAR İSKİ YOLSUZLUĞU VAR"

Derdimiz İstanbul'un trafiğini rahatlatmak. Çünkü başka çözüm yok. Toplu taşımayı, katlı otoparkları çoğaltacağız.

Eski günlerde ne vardı? İSKİ yolsuzluğu var. İstanbul'da CHP yönetimi var. Kardeşlerim CHP iktidarları zaten merkezi yönetime gelemez. Zamanında da nasıl oldu İstanbul'u aldılar aldılar da İstanbul'u ne yaptılar?

Bu seçimde ilk kez oy kullanacak kardeşlerime sesleniyorum; sizler susuz İstanbul'u görmediniz. Hava kirliliğinden gazeteler maske dağıtıyorlardı.

Susuz Pendik ve Kartal'da ne vardı? Su'suz İstasyon vardı. Burada tankerlerin ardında su kuyruğu vardı?

"CHP'DE CİBİLLİYET SORUNU VAR"

CHP'liler Allah'tan boğazın altından getirdiğimiz suyu görmüyor. Yoksa onu da sabote ederler. Marmaray'ı iyi ki görmüyorlar. 3. Köprüyü görüyorlar. Arada bir motorla gidiyorlar. İstemiyorlarmış. Siz 1. ve 2. köprüyü de istemediniz. Siz her şeye çıkarsınız. Bunların cibilliyetinde bu var.

Bunlara en iyi cevabı siz vereceksiniz. İnşallah Kartal bir yanlışa kurban gitti. Bu yanlışı bu dönemde düzelteceksiniz. Son 5 yılda burada neyin olup neyin olmadığını siz gördünüz.

"CHP'NİN ÇÖP DAĞLARINI BİZ YOK ETTİK"

94 sonrasını hatırlıyor musunuz? Çöp dağlarını yok ettik. Vahşi depolamadan modern depolamaya çevirdik. Çöpten bir taraftan enerji üretiyoruz. Kardeşlerim çok enteransındır. Biz bu adımları atarken bu CHP zihniyetinin bu adımları atamadığını görüyoruz. 

Bu iş bizim işimiz. Çünkü biz dertliyiz. İnşallah bütün bu adımlarla beraber suları akmayan, trafiğini bu hale getirirken, milletimizin kimin hizmet ettiğini gördü.

"YOLSUZLUKLARI KESTİĞİMİZ İÇİN BU YATIRIMLARI YAPTIK"

Bundan sonra da beraber yürüyeceğiz. Çünkü yaşanabilir İstanbul bizimle mümkün oldu. İstanbul'daki kaynaklar peşkeş çekilmişti. Teslim alırken 2.5 milyar dolar borç vardı. 1.2 milyara düşürdü. Yaptığımız yatırımlar hariç.

Kardeşlerim İstanbul yolsuzluklar nedeniyle batmış durumdaydı. Biz o İstanbul'u aldık Marmaray'ı inşaa ettik. Yolsuzklukları kestiğimiz için 3. köprüyü yaptık. 3. havalimanını yaptık. 42 milyar dolar.

Biz buna para vermeyeceğiz. 20 yıllığına firmaya verdik. Kanal İstanbul'a başlayacağız. Biz yolsuzluğa asla müsade etmeyiz. Biz yolsuzluklara batmış İstanbul'u CHP'den aldık.

"CHP'NİN GENEL MÜDÜRÜ SEN ÖNCE GEÇMİŞİNİ TEMİZLE"

Yolsuzluklardan CHP'den atılmış biri İstanbul'dan aday yapılıyor. CHP'nin genel müdürü bunu yapıyor. Sen bir defa geçmişini temizle. SSK'nın genel müdürüyken yaptığın yolsuzlukları temizle.

Sen SSK müdürüyken hastanelerde sıra vardı. İlaç bulunamıyordu. Şimdi nasıl? Farkımızı görün.

Bu CHP'nin genel müdürü eline tutuşturulan belgelerle ortaya çıktı. Kayseri sucuğa doydu. Ben de kazandım. Yakında o kazandığımızı garip gurebayla paylaşacağız.

Dikkat edin paralel yapıyla chp beraber. Yine geçen gün elinde bir şeyler var sallayıp duruyor. Senin genel başkanını kasetle gönderenler senin eline o belgeleri verenlerdir.

"PARALEL YAPI CHP VE MHP'Yİ PARMAKLARINDA OYNATIYORLAR"

O zaman Deniz Baykal'ın kaseti çıktığı zaman hemen ulaştırma bakanıma söyledim yarım saat sonra o kaseti durdurduk. Onların Genel başkan yardımcısı ile de bir cd geldi. Bu görüntüleri durdurduk. Sayın Bahçeli'nin yanındakilerle de ilgili aynı müdahaleyi yaptık.

Şimdi ellerinde bir cd dolaşıyorlar. Paralel örgüt CHP'yi ve MHP'yi parmaklarında oynatıyorlar.

O kaset komplosu basit bir şey değil. O görüntüler çıktığında o anayasa değişikliğini yapıyorduk.

İnternetle ilgili çalışma yapıyoruz. Şimdi bazı çevreler yok efendim özgürlüğe engelmiş. Burda yasak falan yok. Sadece bu ahlaksızların önüne geçmek için bir adım atılıyor.

"RAHŞAN AFFI OLMASA KİM BİLİR NEREDEYDİN"

Günlerdir bu ülkede 3. Köprüyü yapacak müteahhitlere ve 3. Havalimanını yapacak işadamları hakkında kasetler yayınlıyorlar.

Bir işadamı hakkında diyor ki; o işadamı bağlı bulunduğu STK'dan istifa etsin. Bu senin görev alanın değil. Bu edep dışı yaptığın işlere rağmen biz bu işadamlarımıza sahip çıkacağız.

20 yıl sonra bu havalimanını devlete devredecekler. Sen teşekkür edeceğine ne diyorsun? Sen ne biçim siysetçisin. Sen CHP'yi batırıyorsun. Bu nasıl SSK'yı batırdıysa orayı da batırır.

"GÜVENLİ İNTERNET ORTAMI OLACAK"

Rahşan affı olmasa kim bilir neredeydi. İnternet yasasında başvuru yaptığın zaman 5 gün içerisinde müdahale ediliyordu. Birsi mağdur mu oldu? Biz burada TİB'e başvuru yapılıyor. TİB geçici olarak mahkeme kararına kadar eriişimi engelliyor.

Mahkeme TİB'in kararını olumlu bulursa karar devam ediyor. Haksız bulursa karar kalkıyor. Bu yasayla asla internete sansür gelmiyor. Tam tersine bu yasa interneti özgür hale geliyor. Gelişmiş ülkelerde nasıl yapılıyorsa aynısını göreceksiniz. CHP'nin genel müdürünün böyle bir derdi yok. Zaten kasetle geldiği için bu düzenlemeye karşı çıkıyor.

Türkiye'yi kasetler ülkesinden çıkarıyoruz. Özellikle kasetlerle siyaseti dizayn edecekleri engelliyoruz. Kişilik haklarını ihlal özgürlük değildir. Avrupa'nın en çok internet kullanıcısı 5. ülkesiyiz. Okullarımıza 1 milyon bilgisayar dağıttık. 63 bin tablet verdik. Hepsine de vereceğiz.

Biz güvenli internet diyoruz. Kişilik haklarının hedef alınmasına asla izin vermeyiz. Çetelerle, terörle mücadele ettik. Paralel çetecilerle de mücadele edeceğiz. Yarın Alibeyköy'de M.Köy - Mahmutbey metrosunun temelini atacağız. 201 otobüsü hizmete sokacağız. Kardeşlerim bir şey rica ediyorum: 30 Mart yeniden bir ayağa kalkış. Büyük Türkiye için yeniden yürüyeceğiz.

Şurada çok fazla zamanımız kalmadı. Sizler kapı kapı dolaşacaksınız. Kartal'ımız İstanbul Büyükşehir'le bütünleşecek. Tuzla'sıyla, Maltepe'siyle, Kadıköy'le bütünleşeceğiz.

Bir kısım yargıda, bir kısım güvenlikte yapılan yanlışı gördünüz. İnsanların itibarını ne yaptıklarını gördünüz. Bunlar attıkları itirafların altında kalacak.

Sizler bunları anlatacaksınız.

YORUMLAR 9
  • vehbisercan 10 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Barekallah. Alem adam görsün... maşallah, barekallah!
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. başbakanımızın konuşması güzel ve anlamlı ne varki bahsi gecen yeni nesil en çok görsellik den yana bu sebebpden dolayı konuşmasını yaparken dev ekrandan aynı zamanda bahsi gecen konuşması ile ilğili konular hakkında gösel yayın olmuş olsa çokdaha hoş bir mitink olaçakdır..elbete olumsuz yanlarıda mevcut izleyiçilerin dilkkat dagınıklığı oluşacakdır aynı zamanda ama en azından bir an içinde olsa istanbulda su tankelerin verilen hizmet görülmeye unutulmaması gereken utanç tablosunu gençler bilmeli
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyyet kurulalı, AKP gibi çalışkan dirayetli sağlam hükümet görmedi Türkiye !. Bu saldırıyıda atlatacak İnşallah !
    Cevapla
  • Ruhi Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    USTA SIKMA CANINI. Biz hep yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz Kervan yürür Allahın izni ile...
    Cevapla
  • nevzat ipek 10 yıl önce Şikayet Et
    CANIM BAŞBAKANIM... Babamın adresinden yazıyorum.BEN seni çok seviyorum. Seni Allah bize bağışlasın.. Seni görüp elini öpmek,boynuna sarılmak çok ama çok isterdim. Babamın kızı AYŞENUR FERİDE İPEK... :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
IMF'den Türkiye açıklaması