'2002, Türkiye baharının başladığı tarihtir'

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 3 Kasım 2002'de Türkiye baharının başladığını belirterek,"Bizleri yolsuzluk yapmakla suçluyorlar ama milletimiz yolsuzluğu kimin yaptığını çok iyi biliyor" dedi.

'2002, Türkiye baharının başladığı tarihtir'
'2002, Türkiye baharının başladığı tarihtir'
GİRİŞ 09.02.2014 22:07 GÜNCELLEME 09.02.2014 22:07

Polatlı Belediyesinin Şehitlik Mahallesi'nde inşa ettiği Kutlu Doğum Parkı'nın açılış töreninde konuşan İşler, 3 Kasım 2002'de halkın iradesini ortaya koyarak kararını verdiğini ve eski siyasetçilerin hepsini kenara ittiğini söyledi.

"3 Kasım 2002, Türkiye baharının başladığı tarihtir" diyen İşler, halkın bu tarihte "yeni bir Türkiye, yeni bir lider, yeni bir siyaset anlayışı istiyorum" mesajı verdiğini anlattı.

Dürüst çalışmaları neticesinde girdikleri her seçimden oylarını artırarak çıkacaklarını kaydeden İşler, ''3 Kasım'da halkımızdan o mesajı çok iyi aldık, onun için kolları sıvadık. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, önderliğinde gece gündüz çalışarak hizmet ettik. Bu hizmetin karşılığını da her gittiğimiz seçimde halkımız bize oylarımızı artırarak takdir etmiş oldu.İşte 2007'de oyumuz 11 puan artarak yüzde 46,5'e çıktı genel seçimlerde.Daha sonra 2011'de yapılan seçimlerde bunun üzerine 3,5 puan daha artırdı ve yüzde 50'ye çıktı'' diye konuştu.

Halkın seçim meydanlarında iki anahtar vaat edip de elindekileri de alan siyasetçileri gördüğünü anlatan İşler, bunun için yeni arayışa girdiğini dile getirdi.

"Milletimizin beklentisini çok iyiokuduğumuz, milletimize tepeden bakan anlayışa sahip olmadığımız, milletimize hizmeti Hakk'a hizmet gördüğümüz için kollarımızı sıvadık" diyen İşler, şöyle konuştu:

''Hatırlarsanız, Sayın Başbakanımız iktidara geldiğinde 2003 yılının başlarında şöyle bir ifade kullandı. 'İktidara geldiğimizi söyleyebilirim ama muktedir olduğumuzu söyleyemem' demişti. Bu, ne demek Bu, bir çelişkidir, paradokstur yani siz milletten oyu alacaksınız ama bu yetkiyi kullanmayacaksınız ya da birileri tarafından kullandırılmayacaksınız. Geçen 11 yılda çok şükür, bu vesayet sistemlerine son vererek şu anda muktedir bir iktidar, Başbakan var. Yalnız bu muktedirliğimizi halkı ezmek için kullanmıyoruz, halka hizmet, hizmetin hızını artırmak için kullanıyoruz.''

- İstanbul merkezli operasyon

17 Aralık'ta düzenlenen operasyonda görünen hedefin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti olduğuna dikkati çeken İşler, gizli hedefin de ülkenin kalkınması ve ilerlemesinin durdurulması olduğunu söyledi.

Halkın zengin olmasını, müreffeh hayat yaşamasını istemediklerini belirten İşler, şöyle devam etti:

"Bunu istemeyenler dışarıda ve içeride işbirliği yaparak, halka hizmete yorulmadan, usanmadan devam eden AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak istiyor ama sizler oynanan oyunun farkındasınız. 30 Mart, yerel seçim olmaktan çıktı, genel seçim olarak icra edilecek. Artık bundan dolayı sizlerin desteğinin bu seçimlerde de sürmesiniistiyoruz. Bu, bizim yerel olarak 3'üncü iktidara gidişimiz. Bildiğiniz gibi 2004'de seçimlerden büyük bir başarıyla çıktık, 2009'da da aynen çıktık. Şimdi 2014'ün 30 Mart'ında inşallah yeniden sandıktan büyük başarıyla çıkacağız. Şu ana kadar yapılan bütün kamuoyu yoklamaları zaten AK Parti'nin açık ara birinci olduğunu, yüzde 50'lerde oya sahip olduğunu ortaya koyuyor. İnşallah bu seçimlerden de sizlerin desteğiyle büyük bir başarıyla çıkacağız. Böylece nasıl genel seçimlerde 3 defa üst üste genel başarı gösterdiysek; şimdi yerel seçimlerde de Allah'ın izniyle üst üste 3'üncü başarımızı 30 Mart'ta sizlere göstereceğiz.''

- Yolsuzluk iddiaları

''Bizleri yolsuzluk yapmakla suçluyorlar ama milletimiz yolsuzluğu kimin yaptığını çok iyi biliyor" diyen İşler, haksız kazanç elde edenlerle her düzeyde mücadele edeceklerini söyledi.

İşler, AK Parti'de yanlış yapanları barındırmayacaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Nasıl ilk günde geldiğimizde yolsuzluklarla mücadelemizibaşlattık ve bugüne kadar devam ettirdiysek bundan sonra daAllah'ın izniyle tüyü bitmemiş yetimin hakkını her fırsatta, her ortamda sonuna kadar, kuruşuna kadar koruyacağız ve bunu size hizmet olarak aktaracağız. Bugüne kadar bu alanda çok büyük başarı elde ettik."

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise 10 yılda 34 park yaptıklarını kaydetti.

İşler ve protokoldekiler, konuşmanın ardından kurdele keserek parkın açılışını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti