AK Parti'nin oyları hangi partiye gidecek?

Adil Gür, bu seçimlerde en yük çıkışı BDP'nin yapacağını fakat AK Parti'den ayrılan oyların ise sadece bir partiye gitmeyeceğini açıkladı.

AK Parti'nin oyları hangi partiye gidecek?
AK Parti'nin oyları hangi partiye gidecek?
GİRİŞ 23.02.2014 09:56 GÜNCELLEME 23.02.2014 14:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlere haftalar kala, kamuoyu araştırmaları yapan şirketlerden gelen sonuçlar da dikkat çekiyor. Yıllar önce sadece bir ya da iki şirketin anket sonuçları, neredeyse gerçeğe yakın sonuçlarla seçim tahmini yaparken, bugün çok sayıda araştırma şirketi var. Her birinin, siyasi olarak bir partiye yakın olduğu iddia ediliyor. Amerika'nın Sesi de bu nedenle bu şirketlerle ayrı ayrı konuşarak yorumları sizlerle paylaşmaya devam ediyor.

A&G Araştırma, son 10 yıldır sonuçları en doğru tahmin eden araştırma şirketi olduğunu savunuyor. Adil Gür, şirketin kurucusu ve başkanı.

AK PARTİ'NİN OYLARI NEREYE GİDECEK?

Gür, 12 Haziran genel seçimlerine göre Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3-4 puan daha aşağıda olduğunu, ama muhalefet oylarında ciddi bir değişiklik olmadığını belirtiyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden giden oyların bir bölümü BDP, diğer bir bölümünün ise Saadet Partisi, Demokrat Parti, BBP ve DSP gibi partilere dağıldığını gözlemlediklerini ifade ediyor. Buna karşılık MHP'nin Anadolu'da oyunu arttırdığı, ancak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde, düşük profilli adaylar göstererek, oylarını parti dışındaki adaylar arasında paylaştırdığını iddia ediliyor.

YORUMLAR 16
  • MEHMET ERDEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Birol Kardeşime katılıyorum.... Ben Akpartiliyim. Ama Belediye başkanı hoşuma gitmiyor. Vermemeyi bile düşündüm. Bu olaylar beni kendime getirdi. Yanlış yapacakmışım. Bana neredeyse Büyük Ustaya ihanet edeceğimi hatırlattı. Her şeyde vardır bir hayır. Bu saatten sonra adayı değil, Büyük usta ilgilendirir beni...
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    TAMAM Kabul edelim Ak Parti ve Eedoğan HATA yapıyor!. Mesele Ak Partiye oy verip vermeme değil, hakikati ramaktır. Acaba Camia / Hizmet mensubu olan kardeşlerimize soruyorum: 1. Acaba sizler Hocaefendinin hata yapabileceğini, bazı konularda yanlış direktifler verebileceğini düşünebilir, inanabilir misiniz? Hocaefendinin Hz. Peygamberle görüşüp, direktif aldığına inanıyor musunuz? 2. Bundan daha basiti, Ak Parti- Cemaat gerginliğinin artmasında zaman-samanyolu medya grubunun yayı politikasının da büyük etkisi olduğunu düşüne biliyor musunuz? 3. Hocaefendi Fehmi Koru ile Cumhurbaşkanına mektup gönderip, bunu Başbakan da bilsindediğinde, bu iş yumuşama eğilimine girip, Başbakan da olumlu bazı açıklamalara yönelmişken; gazeteciler vakfı ve samanyolu-zaman grubu niye bunu sabote ettiler? İSLAMİ GRUPLAR ÜMMETİN BİRER PARÇASI OLABİLİR ANCAK, NE MUTLU ÜMMETİN BİR PARÇASI OLARAK KALABİLENLERE! HİÇ BİR GRUP ÜMMETTEN ÖNCELİKLİ DEĞİLDİR!
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    ak partinin oyu hiçbiryere gitmez. akpartide hain vekil bulabilirsiniz hain oy asla
    Cevapla
  • istanbulli 10 yıl önce Şikayet Et
    iskender böyle atmayı sever. ey gidi iskender AK PARTİ 30 martta seçileri büyük fark atarak kazanacak sende burda boş konuşmalarına devam edebilecek misin?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    iskender melekli? AK partinin geçen yerel seçim oyu %38.....değilmiydi?....Şu an kamuOyu anketlerinin hepsi % 48-55 bandında gösteriyor?..... ... Yani AK parti normalde % 39 oy alsa başarılı demek çünkü bu yerel seçim...... amaaa Ak pari % %48-55 arasında bir oyu kesin alacak?..tahminimde yanılıyorsam istersen yaz bir yere bana okutursun?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İzmir'de deprem!