Başbakan Erdoğan o törene katılıyor

Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıldönümü töreni, bu yıl son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde ayrı ve özgül bir anlam kazandı.

Başbakan Erdoğan o törene katılıyor
Başbakan Erdoğan o törene katılıyor
GİRİŞ 25.04.2014 04:07 GÜNCELLEME 25.04.2014 11:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı törende; Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde vereceği mesajlar, Ankara kulislerinin en merak uyandıran konusu haline geldi.

TÖREN YÜCE DİVAN SALONU'NDA
Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan Salonu'nda bugün yüksek mahkemenin 52. kuruluş yıldönümü ve yeni üye seçilen Hasan Tahsin Gökçen'in yemin töreni yapılacak. Tören saati, 10.30. Törene, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan katılacak. Cumhurbaşkanı'nın programında Anayasa Mahkemesi ziyareti saat 10.25 olarak yer aldı. Törene, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Tören, bu yıl öncekilerden farklı bir atmosferde geçecek. Bunun nedeni de son dönemdeki gelişmeler.

TWİTTER KARARI GERİLİMİ
Anayasa Mahkemesi'nin twitter'a erişim yasağı ve HSYK yasası ile ilgili kararlarının ardından Başbakan Erdoğan, sert tepki göstermişti. Erdoğan, "Mahkemenin kararına saygı duymuyorum. Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor, kendi ülkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde, uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu bilecek, herkes sınırlarını bilecek. Siyaset yapmak isteyen cübbesini çıkarır siyaset yapar" demişti. Bu sözlerinin ardından Erdoğan'ın, törene katılıp katılmayacağı merak konusu olmuştu. Erdoğan, cuma günkü programına göre bu törene katılacak.

MECLİS RESEPSİYONUNA KATILMAMIŞTI
Siyasi kulislerde, cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde, "CHP; daha önce Ahmet Necdet Sezer formülü çerçevesinde Haşim Kılıç'ı cumhurbaşkanlığı için aday gösterebilir" dedikoduları da bu ay başında dolaşmıştı. Haşim Kılıç'ın; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Anıtkabir'deki törene ve aynı akşam Meclis'te verilen resepsiyona katılmaması dikkat çekmişti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Haşim Kılıç. Sana duyduğumuz güvenin ve değerin son damlasını da aldın gittin.Allah yolunu açık etsin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı