Dışişleri Bakanı Davutoğlu Tanzanya'da!

Davutoğlu, Tanzanya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Membe ile görüşecek.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Tanzanya'da!
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Tanzanya'da!
GİRİŞ 30.05.2014 05:15 GÜNCELLEME 30.05.2014 05:15

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'a geldi. 

Cezayir'den özel uçak ile Tanzanya'ya gelen Davutoğlu'nun, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Bernard Membe ile görüştükten sonra, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2014 yılı etkinlikleri kapsamında Darüsselam Limanı'nda bulunan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nu (TDGG) ziyaret edeceği bildirildi. 

Tanzanyalı üst düzey yetkililer ile görüşecek Davutoğlu, yarın Zenzibar Adası'na geçerek, Tanzanya'ya bağlı özerk bölge Zenzibar'da Cumhurbaşkanı Dr. Ali Muhammed Şeyn ile ile bir araya gelecek. 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Darüsselam'da  Cibuti, Eritre, Etiyopya, Kenya, Somali, Sudan, Uganda ve Tanzanya Türk Büyükelçilerinin katılacakları bölgesel değerlendirme toplantısına da başkanlık edecek. 

Türkiye ile Tanzanya arasında tarihi ilişkiler bulunuyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi son yıllarda hızlı bir artış göstererek 183 milyon dolara yükselirken, her iki ülke de karşılıklı ticaretin daha da artması için çaba gösteriyor. 

Osmanlı Devleti ile bugün Tanzanya'ya bağlı olan Zenzibar Adası'ndaki sultanlar arasında ilk resmi ilişki Sultan II. Abdülhamid döneminde 1878 yılında başladı ve Osmanlı Devleti yıkılana kadar devam etti. 

Cumhuriyet döneminde Türkiye ile Tanzanya arasındaki diplomatik ilişkiler ise 1963 yılında başladı. 1985 yılında kapatılan Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyükelçiliği, 18 Mayıs 2009'da yeniden açıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'