HDP petrolden pay almak için ilk adımı attı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak’ın açıklamalarından sonra HDP bu konuda somut adımlar da atmaya başladı.

HDP petrolden pay almak için ilk adımı attı
HDP petrolden pay almak için ilk adımı attı
GİRİŞ 03.07.2014 11:38 GÜNCELLEME 03.07.2014 11:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata bölgede çıkarılan petrolden yerel yönetimlere de pay verilmesine ilişkin Meclis’e kanun teklifi sundu.

HDP Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak, belediye başkanı seçildikten sonra bölgede çıkarılan petrolden il belediyelerine pay verilmesi gerektiğini söylemişti. Yerel seçimlerin hemen ardından Kışanak’ın yaptığı bu açıklamalar tartışmalara neden olmuştu.

Benzer bir ikinci adım ise bugün HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’dan geldi. Ayla Akat Ata, dün Meclis’e verdiği kanun teklifiyle, bölge illerinde çıkarılan petrolden o illerin yerel yönetimlerinin de pay almasını talep etti.

BATMAN'IN PETROLÜ BATMANLIYA...

Kanun teklifinin gerekçe bölümünde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın küçültüldüğüne dikkat çeken Ata, Türkiye’deki petrol ihtiyacının beşte birinin Batman’dan sağlandığını belirtti ve Batman’da çıkarılan petrolden il yönetimine de pay verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aka'nın kanun teklifinden verilecek olan pay ise dikkat çekti. Ata, petrolün üretildiği yerdeki yerel yönetime, gelirin yarısının verilmesini kanun teklifinde talep etti.

YORUMLAR 3
  • Hakan Yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    Amaç petrol geliri falan değil!. Amaç tartışmalara yol açılıp ayrılığa, düşmanlığa, zıtlığa neden olmak... Her türlü imkanı kullanıp, insanlar arasındaki duvarları yükseltmeye, mesafeleri açmaya uğraşıyorlar... Aldıkları talimat bu... Çünkü kafalarda ayrılık bir yerleşti mi, insanları hiç kimse bir arada tutamaz... Bunu çok iyi bilen EFENDİLERİ, bunlara her şekilde ayrımcılık ve bozgunculuk yapma, hatta ve hatta bizim gibiler için son derece itici olma rolü vermiş... Bunlar da rollerini oynuyor....
    Cevapla
  • gurbetcikmazi 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay arkadaş !!! Daha Neler !!!. Hedefe bak !!! Oldu olacak Batmandaki tüm kamu kurumu,devlet dairelerinin falan hasılatını da istermesin...Suyundan da koyayım mı ? Meclisi boş hayallerinizle oyalamayın derim ben ...
    Cevapla
  • mustafa zeki 9 yıl önce Şikayet Et
    Ancak istemeyi bilirsiniz. Ülkenin her türlü kaynağı terör bitsin diye Güneydoğu 'ya akıyor. GAP bitti. Bölgedeki parazitler elektriğin yüzde seksenini kaçak kullanıyor ve bir de petrolde pay istiyor. Bu girişim bir şovdan ibaret olsa da bu PKK destekçisi tipler yüzünden bütün Kürtler de zan altında kalıyor. İslami değerlere sahip çıkan herkes kardeşimiz, bu faşistler ise içimizdeki İrlandalılar .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı