YSK’dan önemli bağış kararı

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı adaylarına cep telefonundan SMS yoluyla ve internet üzerinden bağış yapılamayacağı yönünde karar aldı.

YSK’dan önemli bağış kararı
YSK’dan önemli bağış kararı
GİRİŞ 03.07.2014 17:04 GÜNCELLEME 04.07.2014 08:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yüksek Kurul, bir kişinin cumhurbaşkanı adayına yapacağı bağışı da, 9 bin 82 lira ile sınırladı.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği dilekçe ile cumhurbaşkanı adaylarına yapılacak bağışlar konusundaki değerlendirmelerini sordu. Bunlar arasında öne çıkanlar; GSM operatörleri aracılığıyla  bağış yapılıp yapılmayacağı, internet bankacılığı aracılığıyla bağış toplanması konusu ve yabancı ülke vatandaşı veya çifte vatandaşlık statüsünde olan kişilerin bağışta bulunup bulunmayacağı hususları yer alıyordu.
 
Yüksek seçim Kurulu, bu başvuru üzerine şu kararı aldı:

Cumhurbaşkanı adaylarına;

a) 6271 sayılı Kanun’un 14 ve Örnek: 201 sayılı Genelge’nin 3. maddelerinde belirtildiği üzere yabancı ülke vatandaşlarının bağış ve yardımda bulunmalarının mümkün olmadığına,
b) Adayların “Seçim Hesabı” olarak açtırdıkları ve Yüksek Seçim Kuruluna bildirdikleri banka hesabına internet bankacılığı yöntemiyle bağış ve yardımda bulunulabileceğine, bir kişinin her bir adaya her bir tur için yapabileceği nakdi yardım miktarının (9.082,51 TL) banka kayıtlarına göre denetiminin yapılması gerektiğine,
c) Denetiminde zorluk yaşanabileceğinden internet sitesi aracılığı ile veya SMS yöntemiyle bağış ve yardımda bulunulamayacağına,”
 

Karar, siyasi partilere iletildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Ekmel, ihtiyacı varsa Cami önüne mendil açsın,. 3,5 milyon dolarına kıyıversin. Cebinde akrep mi var? Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi, biraz da hörgüçten harcasın!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...