Kılıç: Gerekirse soruşturma açarız

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Erzurum'daki atlama kuleleriyle ilgili açıklama yaptı.

Kılıç: Gerekirse soruşturma açarız
Kılıç: Gerekirse soruşturma açarız
GİRİŞ 16.07.2014 19:49 GÜNCELLEME 16.07.2014 20:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Erzurum'da, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yaptırılan atlama kuleleri pistindeki çökmeyle ilgili durum tespiti yapıldığını belirterek, "Mekanik araştırmalar, mühendislik tarafı ve bizim idari araştırmamız olacak. Soruşturma gerekirse onu da açacağız" dedi.

AA muhabirinin, Erzurum'daki atlama kulelerinin pistindeki çökmeye ilişkin sorusunu cevaplandıran Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanı Salih Kablan ile akademisyen, müfettiş ve teknik elemanların yer aldığı bir heyetin olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulunduğunu bildirdi.

İlk gelen bilgilerin bu olayın ciddi bir heyelanla yaşandığı yönünde olduğunu belirten Kılıç, olayda can kaybı yaşanmaması ve yaralı olmamasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Kılıç, heyetin yaptığı ilk inceleme ve bunun sonuçlarına ilişkin şunları kaydetti:

"Ekibi göndermemizin altındaki düşünce hemen sıcağı sıcağına ne oldu ne bitti, farklı açılardan incelesinler. Bize sürekli bilgi aktarıyorlar. İlk görünen şey çok ciddi bir heyelan yaşandı. Çünkü toprağın kayması söz konusu. Şu anda oradaki  2 tane ana kuleyle alakalı gelen bilgiler, o kulelerde bir sıkıntı olmadığı yönünde. Ayrıca orada bir otel var ve burada da herhangi bir sıkıntı tespit edilmedi. Ancak bunlar şu anda sadece gözle görülen şeyler."

Tesisin şu anda güvenlik çemberi altında olduğunu ve görevliler dışında kimsenin alınmadığını vurgulayan Kılıç, olayın geniş ve derin araştırılacağını ifade etti.

Bu süreçte tesislerin kullanılmayacağını belirten Kılıç, "Bana ilk olarak söylenen, kaydıktan sonra çelik konstrüksiyonda ciddi bir arıza olduğu. İmalatı esnasındaki süreç  gözden geçirilecek. Zaten projeyle alakalı her şey mevcut.  Bunun herhangi bir şekilde önlenebilir olup olmadığı yönünde çalışılıyor. Yani yapımda bir hata var mı, mühendisliğinde bir hata var mı, müteahhitliğinde bir hata var mı? Her açıdan incelenecek. Projesinde bir hata var mı, ona da bakılacak" diye konuştu.

Elde ettikleri bulguların hepsini kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydeden Kılıç, şu anda elinde heyelan dışında bir bulgu bulunmadığını söyledi.

Adli soruşturma da olacak

Ortaya spekülasyonların atıldığının altını çizen Kılıç, şöyle devam etti:

"Farklı bilgilerin, yazışmaların olduğu yönünde. Şu ana kadar bir şeye rastlamadık. Ama araştırmamız devam ediyor. Ne kadar ufak olursa olsun her şüpheyi  en derin şekilde araştıracağız. Zaten orası şu anda kapalı. Eğer bilimsel veriler ve heyetlerin ortaya koyacağı raporlara göre hareket edeceğiz. Bizim yapacağımız şey, tesisin şu andaki durumunun tam olarak ne olduğunu açığa çıkardıktan sonra nasıl adımlar atacağız. Burada adli bir taraf var. Adli soruşturma da olacak. Durum tespiti yapılıyor. Mekanik araştırmalar, mühendislik tarafı ve bizim idari araştırmamız olacak. Soruşturma gerekirse onu da açacağız. Gerekiyor gibi görünüyor. Bunların hepsi her açıdan incelenecek. Kesinlikle hiçbir şekilde şu olmayacak; 'bu kuleler oraya yapılsın, pist tekrar yapılsın ne olursa olsun kullanılsın.' Böyle bir şey yok. Bizim açımızdan güvenliyse, kullanılabilecek duruma gelebilecekse o zaman orayı tekrardan inşa ederiz. Bu bilimsel raporların doğrultusunda olacak bir şey."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • fatih değirmenci 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerekirsemi?. Yahu kaç milyon liralık milletin parası yok olmuş gerekirse soruşturma açarız diyor sayın bakan. İhaleyi alan firmaya soruşturma açmaktan korkmayın bu kadar. Yoksa altında başka şeylermi çıkar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!