Meclis, bayramdan sonra da çalışacak

TBMM Genel Kurulu, 14 Ağustos'a kadar çalışacak.

Meclis, bayramdan sonra da çalışacak
Meclis, bayramdan sonra da çalışacak
GİRİŞ 22.07.2014 20:07 GÜNCELLEME 22.07.2014 20:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için Meclis'in çalışma takvimine ilişkin grup önerisini, Genel Kurul gündemine getirdi.

Genel Kurul'da AK Parti'nin önerisi kabul edildi. Buna göre, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifi, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ve iki uluslararası sözleşmeyi onaylayan kanun tasarıları gündemin ön sıralarına alındı.

Genel Kurul'un çalışma saatleri de öne çekildi. Buna göre, Genel Kurul yarın ve perşembe saat 12.00, Cuma saat 14.00, 4 Ağustos saat 14.00, 5 Ağustos, 6 Ağustos ve 7 Ağustos'ta saat 13.00, 8 Ağustos'ta saat 14.00, 12 Ağustos,13 Ağustos ve14 Ağustos'ta saat 14.00'te toplanacak.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye saldırısı nedeniyle Türkiye-İsrail ilişkilerinin iç siyasetin de gündem maddesi olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'e karşı sert açıklamalar yaptığını ifade eden Hamzaçebi, "Ama sadece açıklama yapıyor, miting ve televizyon ekranlarında konuşuyor, başka bir şey yapmıyor, yapamıyor" dedi.

Hamzaçebi, Türkiye'nin, dış politikasında tarihinin en zayıf dönemini yaşadığını ileri sürerek, CHP olarak bundan üzüntü duyduklarını belirtti.

Siyasetin, samimiyet üzerine yapıldığını dile getiren Hamzaçebi, siyaset yapmanın gerçekleri çarpıtmak, yalan söylemek, rakiplerine tuzak kurmak, onların gerçeklerini çarptırmak, rakiplerine çamur atmak olmadığını kaydetti.

"Sayın Başbakan, İsrail'e karşı nöbeti Kürecik'te siz tutuyorsunuz" diyen Hamzaçebi, Erdoğan'ın, çeşitli tarihlerde Gazze'ye gideceğini açıklamasına rağmen gidemediğini ifade etti. Hamzaçebi, "Arkadaşlarımız Gazze'ye gitmek için başvuruda bulundular. Siz böyle bir şey yapıyor musunuz? Gazze'ye sahip çıkmak böyle olur, meydanlarda boş boş konuşmakla olmaz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "İkide bir çalışma süresi uzatmakla ne yapmak istediklerini bilmediklerini gösteriyorlar. Bir de muhalefete iftira atıyorlar. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefetin tüzüğe aykırı orak engellediğini söylüyor, tüzüğe uymayarak tasarıyı getiren iktidar partisi. Tasarının bazı maddelerine şiddetle karşıyız" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Tutanakları inceleyenler, MHP milletvekillerinin, olağanüstü şekilde bu tasarıya çalıştıklarını, cümlede geçen bir kelimenin, sözcük olarak değiştirilmesi gerektiğini uzun çalışmalar sonucunda anladıklarını görecekler, emeklerine teşekkür ediyoruz diyecekler, size madalya vereceklerdir" dedi.

Elitaş'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, 1994 veya 1996'da oğlu 13 yaşında ortaokul öğrencisiyken büyük bir şirkette sigortalı olarak çalıştığı sözlerine Hamzaçebi yanıt verdi. Hamzaçebi,"Genel Başkanımızın çocuklarının gemicikleri yok, sadece gitar çalıyor, başka şey çalmıyor, 'paraları sıfırlayın' diye bir konuşması olmuyor" diye karşılık verdi.

Genel Kurul'da MHP'nin, Büyük Taarruz'un başlatıldığı Kocatepe'nin sorunlarının belirlenmesi, CHP'nin ise taş, maden, mermer ve kum ocaklarının neden oldukları sorunlara dair araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Torba Kanun Tasarısı'nın 3. bölümünde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    tatilimiz ne olacak diye, CHP liler havaya atladı ya !. adamların millet için iş bitirme derdi yokki !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı