Yeni Diyarbakırspor'dan İhsanoğlu'na tepki

Yeni Diyarbakırspor Kulübü, seçim çalışmaları için Diyarbakır'a gelen cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepki gösterdi.

Yeni Diyarbakırspor'dan İhsanoğlu'na tepki
Yeni Diyarbakırspor'dan İhsanoğlu'na tepki
GİRİŞ 25.07.2014 19:18 GÜNCELLEME 25.07.2014 19:18

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor Kulübü, seçim çalışmaları için Diyarbakır'a gelen cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kulübün kaşkol ve atkısını takmasına tepki gösterdi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hele ki hayatında Diyarbakırspor'un maçlarına dahi gelmemiş, takıma hiç bir katkıda bulunmamış olan kesimlerin ve isimlerin bu marka üzerinde şov yapmasına razı olmamız beklenmemelidir. Bir siyasi partinin kulübümüze bilgi vermeden, kulübümüzden izin almadan Diyarbakırspor kaşkol ve atkılarını takmasını Diyarbakırspor'a yapılmış bir saygısızlık ve işgüzarlık olarak değerlendirmekteyiz. Diyarbakırspor'un misyonunu üstlenen bir kulüp olarak bu davranışı sergileyenleri şiddetle kınıyoruz. Diyarbakırspor herkese siyasi malzeme olacak kadar ucuz değildir. Bu kaşkol ve atkıları ancak hak edenler, bu kulübe sahip çıkanlar şerefle taşıyabilir."

Diyarbakırspor'un hassasiyetleri ve etik değerleriyle oynamaya, onları hiçe saymaya kimsenin hakkının bulunmadığı aktarılan açıklamada, Diyarbakırspor markasının siyasi şov yapılmasına ve özellikle de kulübe hiç bir katkısı olmayan siyasi oluşumlar tarafından kullanılmasına karşı mücadelelerinin ve tepkilerinin süreceği vurgulandı.

Hukuki yollara da başvurulacağı bildirilen açıklama, şöyle devam etti:

"İhsanoğlu ile kendisine kulübümüzün bilgisi dışında kaşkol ve atkıları takarak Diyarbakırspor'un marka değerini siyasi ranta çevirmeye çalışan siyasi parti hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu davranışımızın bu kesimlere mesaj olmasını, bundan sonra kulübümüzün bilgisi olmadan bu gibi davranışlara girişenler hakkında hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!