TRT'den Selahattin Demirtaş'a yanıt

TRT Genel Müdürü Şahin’den cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a yanıt.

TRT'den Selahattin Demirtaş'a yanıt
TRT'den Selahattin Demirtaş'a yanıt
GİRİŞ 27.07.2014 18:26 GÜNCELLEME 27.07.2014 18:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmaları kapsamında Aydın’da gerçekleştirdiği mitingde yaptığı konuşmada TRT’ye yönelik suçlamalara yanıt geldi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş’a YSK tarafından adayların resmen ilan edildiği 11 Temmuz tarihinden bu yana, canlı yayınlarda toplam 224 dakika yer verildiğine dikkat çekerek, adayların propaganda çalışmalarına ilişkin haberlerin eşit verilmediği yönündeki iddiaların, eğer kasıt yoksa eksik, yanıltıcı ve yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığı ifade etti.

Bu süreye haber bültenlerinin ve seçime özel program yayınlarının dahil olmadığını da hatırlatan Şahin, “Bu sonuçlara rağmen, Sayın Demirtaş’ın Aydın konuşmasında kurumumuzu ve yöneticilerini küçük düşürücü, hakaret içeren, amacını aşan ifadelerini bir kez daha tekrar etmekten rahatsızlık duyduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

AYDIN MİTİNGİNİ CANLI YAYIN ARACIYLA İZLEDİK

TRT Genel Müdürü Şahin, Demirtaş’ın TRT’ye yönelik suçlamalarına konu olan mitingin Aydın’da gerçekleştirildiği, söz konusu ile TRT’nin canlı yayın aracının gönderildiğini hatırlattı. Şahin, TRT’ye yönelik hakarete varan ifadelere yer verildiği bölümlerde bile, yayın süresinin bitmesine rağmen, objektif habercilik gereği yayının kesilmediği, ilgili bölümlerin sonuna kadar verildiğinin altını çizdi.

Şahin, açıklamasında “Bir yayın kuruluşu, kendisine hakaret içeren konuşmaları bile şeffaflık temelinde olgunlukla karşılıyor ve verebiliyorsa, bu kuruluşa yapılan hakaretleri hangi terazide tartmak gerektiğini yüce Türk milletinin adaletine, yapanların da vicdanına bırakıyoruz” ifadeleri kullandı. Şahin şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı yarışı toplumun tüm kesimlerinin dikkatle izlediği ve doğru haber alarak karar oluşturduğu bir süreçtir. Kendilerini yarışta daha şimdiden mağlup görenlerin, bizim üzerimizden mazeret üretme kurnazlığına başvurması milletimiz tarafından yakından izlenmektedir. Herkes kendi sorumluluğunu taşımalı, başka kişi ya da kurumlar üzerinden kendi başarısızlıklarına ucuz gerekçeler üretmekten vazgeçmelidir.

TRT tüm imkanlarıyla sonuna kadar seçim sürecini takip edecek, toplumu doğru bilgilendirme sorumluluğunu yerine getirecek ve birilerinin ısrarla yanlış bilgilendirme ve yönlendirmelerine aldırış etmeden adil ve tarafsız yayıncılık ilkesini ayakta tutacaktır.

Sayın Demirtaş’ın Aydın konuşması en hafif ifadeyle talihsizliktir. Bundan sonra TRT’yi hedef alan bu ağır ithamlar canlı yayınlarda devam ederse yayını keseceğiz. Şahsım, yönetim kurulum ve tüm çalışma arkadaşlarımın böyle bir haksızlığa uğramasına asla geçit vermeyeceğimizin bilinmesini isterim.
Sessiz kalmamızı farklı yorumlayanlar bilmelidir ki, kurumuza yönelik bu tür haksız suçlama ve ithamlara anında ve gereken karşılığı vereceğiz."

ADAYLARI EN ÇOK TRT İZLİYOR VE YAYINLIYOR

Cumhurbaşkanı adaylarının ayrım yapılmaksızın hemen hemen tüm programlarının takip edildiği ve seçim çalışmalarına en çok yer ayıran TV kanallarının başında TRT’nin geldiğine vurgu yapan Şahin, bunun sadece TRT yayın istatistikleriyle değil, RTÜK ve diğer bağımsız kuruluşların ölçümleriyle de kanıtlanabileceğini vurguladı.

Şahin “Bu vesileyle tüm milletimizin bayramlarını tebrik ediyor, ülkemiz için barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. 

YORUMLAR 1
  • umutoo 9 yıl önce Şikayet Et
    slm. devletin kanaları yanlı medya olunmamalı herkese eşit sekilde yayın hakı verilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi