Erdoğan: Ekmeleddin Bey'i tebrik ediyorum

Erdoğan, İhsanoğlu'nun Menderes'in kabri ziyareti sonrasında söylediği 'diktatörlüğü bitirmiştir' sözlerini değerlendirdi.

Erdoğan: Ekmeleddin Bey'i tebrik ediyorum
Erdoğan: Ekmeleddin Bey'i tebrik ediyorum
GİRİŞ 28.07.2014 00:32 GÜNCELLEME 28.07.2014 00:37

Başbakan Erdoğan Kanal 7 televizyonunda yayımlanan bir programda soruları yanıtladı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, merhum Adnan Menderes'in kabri başında 'Menderes Türkiye'de diktatörlüğü bitiren bir liderdir' dedi. AK Parti seçmeninden de oy alabilecek bir potansiyeli ortaya koymuyor mu" sorusuna karşılık da Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Mensubu olduğu çatının adeta tavrını ortaya koyuyor. Kabrini ziyaret ettiği İnönü'nün kabrini ziyaretinden sonra Menderes'in kabrini de ziyaret edip, o ziyaretten sonra da böyle bir açıklama yapmış olması... Atatürk'ün kabrini ziyarete gittiğinde, İnönü'nün kabrini de ziyaret etmişti. Merhum Menderes'in kabrini ziyaret ettiğinde 'Diktatörlüğü bitirmiştir' demesi çok çok manidar. Çünkü sen şu anda İnönü'nün partisinin içinde olduğu bir çatının adayısın. Herhalde CHP'ye gönül verenlerin bunu iyi yakalamış olması lazım. Burada İnönü'nün bir diktatör olduğunu, mutlakiyetin onunla süregeldiğini ama Menderes'in bunu bitirdiğini ortaya koyması bir gerçeği yakalamayı ortaya koyuyor. Bozuk saat bile bir kere doğruyu yakalar. Burada da herhalde bu aday arkadaşımız, doğruyu bir kere yakaladı, yakaladığı yerde de CHP'nin o tek partili dönemde nasıl bir dikta rejimi olduğunu ve bunun da başında İnönü'nün olduğunu kendisi Menderes'in kabrini ziyaret ederken ifade ediyor. Bu çok enteresan bir tespittir. Bu tespiti sebebiyle de Ekmeleddin beye ayrıca teşekkür ediyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar