Türk: Kürtsüz bir demokrasi hayaldir

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Kürtsüz barışın olmayacağı gibi, Kürtsüz bir demokrasiyi düşünmek artık hayaldir" dedi.

Türk: Kürtsüz bir demokrasi hayaldir
Türk: Kürtsüz bir demokrasi hayaldir
GİRİŞ 02.08.2014 16:03 GÜNCELLEME 02.08.2014 16:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a destek için seçim bürosu açışında konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Artık Kürtler bu ülkede, bu coğrafyada bir çözüm gücüdür. Önemli bir aktördür. Kürtsüz barışın olmayacağı gibi, Kürtsüz bir demokrasiyi düşünmek artık hayaldir" dedi.

Bekirhan Beldesi'nde Demirtaş'ın seçim bürosunun açılışınrı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ahmet Türk, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile bazı kadınlar yaptı. 44 dereceyi bulan havada konuşan Ahmet Türk'ün sıcaktan etkilenmemesi için görevliler şemsiye tuttu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde güçlü bir oy alınması halinde Kürtsüz siyaset yapılamayacağının mesajının verileceğini kaydeden Türk, şunları söyledi:

"Yıllardan beri Kürtler olarak; bu devletin zulmüyle mücadele ettik. Demokrasinin bu ülkede kalıcı hale gelmesi için büyük bedeller ödedik. Gençlerimiz özgür gelecek için canlarını vermekten çekinmedi. Halkımız büyük acılar yaşadı. Artık Kürt halkının varlık, mücadelesinden söz edebiliyoruz. Artık Kürtler bu ülkede, bu coğrafyada bir çözüm gücüdür. Önemli bir aktördür. Kürtsüz barışın olmayacağı gibi, Kürtsüz bir demokrasiyi düşünmek artık hayaldir. Devlette biliyor, Hükümette biliyor Kürtler özgürleşmeden ne Türkiye özgürleşebilir, ne de Ortadoğu halkı özgürleşebilir. Selahattin Demirtaş aslında demokratik bir gelecek için, özgür bir gelecek için adayımızdır. Demirtaş'ın köşkte oturup Cumhurbaşkanı olma niyeti yok. Halkımızın taleplerini yerine getirme, bu taleplerin arkasında olduğunu göstermeye yöneliktir. Demirtaş'ın adaylığı bizde varız, bu ülkede Kürtler, Aleviler, Ezilenler, Devrimciler, Süryaniler var, onlarsız bir ülkeyi artık kimse düşünmemeli. İnkârcı ve tek millet anlayışı egemen olduğu Türkiye'de yeni bir dönemin kapısını açmak yine de bizlere düşüyor. Kürtlerin özgürlüğü Ortadoğu'da çok önemlidir. Kürtler artık Ortadoğu'da önemli bir güç önemli bir aktör, alacağımız sonuç Türkiye'nin değişimine yol açacaktır. Eğer biz güçlü bir oyla, güçlü çalışmayla Cumhurbaşkanı seçimini geçirirsek, inanın ki artık Kürtsüz bir siyasetin yaratılmadığını ve yapılamayacağının mesajını vermiş olacağız."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    artık sizin ve bu kürtlü nağmeleriniz yüzünden . bu millet nefrret ediyor
    Cevapla
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    cevapcı. ahmet türk vaziyetten vazife edinmeye çalışmış ama bunları kaaaleye alan olmaz . BAŞBAKAN NELER ANLATIYOOOO acaba ??ayrım yapanlar sizlersiniz halk artık tınnnmıyo sizi
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    siz zaten hayal görüyorsunuz, şimdiye kimse demedi kürtsüz demokrasi kuracağız diye !. yaw siz hep böyle yalanlarlamı yaşayacaksınız ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!