Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

‘Cumhurbaşkanlığı Destek Grubu’, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

GİRİŞ 07.08.2014 21:50 GÜNCELLEME 08.08.2014 07:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

‘Cumhurbaşkanlığı Destek Grubu’, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’Milletin anasını belleyenlerin adayı’’ ifadesi için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kayseri Adalet Sarayı önüne gelen 100 kadar ‘Cumhurbaşkanlığı Destek Grubu’ üyesi adına açıklama yapan Grup Başkanı Av. Seyit Halil Yüzgeç, ‘’Burada bu gün Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu bir söz ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren kardeşlerimizle ilgili ’Milletin anasını belleyenlerin ’adayı sözü ile ilgili bir basın toplantısı yapıp suç duyurusunda bulunmak üzere bulunuyoruz. Öncelikle bugün suç duyurusunda bulunacağız. Suç duyurumuzun akıbetine göre de tazminat davasını açacağız. Kayseri’de ve Türkiye’de herkesin ’milletin anasını belleyen aday’ olarak tazminat davası açma hakkı ve yetkisi bulunmaktadır. Biz de bu hakkımızı Cumhurbaşkanlığı Destekleme Grubu adına beraber yapacağız’’ dedi.

Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke için önemini bildiklerini kaydeden Yüzgeç, şöyle devam etti ‘’Bir gergin ortamın da oluştuğunun farkındayız. Siyasetin kendi doğası içerisinde bu gerginlik normal karşılanabilinir. Ancak bu gerginliğin siyasi taraflarının dışında bir siyasi gruba destek veren herkesi içine alacak şekilde hakarete vardırılması Türk siyasi tarihindeki alışık olduğumuz nezakete uzak bir kavram. Dolayısı ile bizim bu grubun destekçileri olarak, Recep Tayyip Erdoğan’a destek olanlar olarak, suç duyurusunda bulunmamız gayet normal. Bizim aslında kendisine Sayın dememizin de bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’na. Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakanımıza ’milletin anasını belleyenlerin adayı’ tanımlamasında bulunmuştur. Söz konusu dil ve uslup kendi tabanına tıpış tıpış oy vermeye giden bir taban için normal kabul edilebilirse de milletin ve ümmetin umudu bir taban ve bu tabanın lideri milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan için kabul edilemez. Dört çeyrek bir adayı milletin önüne çıkarmaya çekinmeyen, kendi partisi içerisinde bir aday bulma nezaketini gösteremeyen, siyasi olarak tek başına bir hamle ve organizasyon yapmayı başaramayan bir yapının, Türk halkına ’milletin anasını belleyenler ’ ibaresi ile saldırıyor olması bizim ve Türk halkının, Türk Milletinin onuruna dokunmuştur. Biz de bugün bu manevi şahsiyetimizin korunması ve kurtarılması için yüce Türk yargısına başvurmaya geldik. Bugün burada 100 civarında arkadaşımız suç duyurusunda bulunacak. Kemal Kılıçdaroğlu’na ve halka bugünden sonra konuşacak halkın seçimlerini ve tercihlerini küçümseyecek herkese dur demek bizim de tüm Türk yargısının da görevidir diye düşünüyoruz.’’

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, Adalet Sarayı’na giderek Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundular.

YORUMLAR 2
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu CHPye müdür olduktan bu yana, Türkiyede siyaset çok çirkefleşti !. Biliyorduk CHP yalan ve iftiralarla yoğrulmuş bir partidir, şimdi üzerine küfür, riyakarlık eklendi, işin kötü yanı Bahçelide bu pislikten aşılandı ! birde şimdi omuz omuza ya gardaş gibi yürüyorlar !
    Cevapla
  • Hamza Karaaslan 9 yıl önce Şikayet Et
    hayirli cumalar. insallah daha cok dava acilir günün haberiydi vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar