Azerbaycan'da da gündem Erdoğan

Başbakan Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçilmesi, yurt dışındaki medyada geniş yer buldu

Azerbaycan'da da gündem Erdoğan
Azerbaycan'da da gündem Erdoğan
GİRİŞ 11.08.2014 00:33 GÜNCELLEME 11.08.2014 00:33

Azerbaycan gazeteleri ve internet medyası, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesini manşetlerden duyururken, resmi olmayan sonuçlar Kazakistan basınında geniş yer aldı.

Türkiye Cumhuriyet'i tarihinde ilk defa halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçimi, Kazakistan basınının internet sayfalarında son dakika gelişmesi olarak verildi. Azerbaycan medyası da oy kullanma işleminin bitiş ve kapanışını, sayım sürecini ve sonuçları anında okurlarıyla paylaşırken, Erdoğan'ın kazanması flaş haber olarak verildi.

Kazakistan'ın önde gelen gazetelerinden Kazakistan Pravda, Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferinin teyit edildiğini son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Azerbaycan'da ise seçimi izlemek için Türkiye'ye muhabir gönderen Yeni Müsavat gazetesinin internet sitesi üç manşetini seçimlere ayırırken, "Erdoğan yüzde 52 ile önde" başlığını kullandı. Qafqazinfo.az sitesi de haberi "Muhtar bile olamaz dediler cumhurbaşkanı oldu" başlığıyla verdi ve haberde Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı konuşmanın videosunu yayımladı.

Kazakistan Pravda sandıkların neredeyse tümünün açıldığı duyurarak, Erdoğan'ın halkın yüzde 50'sinden fazlasının desteğini alarak ikinci tura bırakmadan seçimleri kazandığını okuyucularına aktardı. Haberde ayrıca diğer cumhurbaşkanı adayları Ekmelettin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın oy oranlarına yer verildi.

Kazakistan 24 web sitesi ise Erdoğan'ın büyük şehirlerde yüksek oy alırken, 81 ilin 61'inde en fazla oyu alarak Türkiye modern tarihinde halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu okuyucularına duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı