Yeni Başbakanlık'tan ilk fotoğraf çekildi

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde inşa edilen, projesi sır gibi saklanan, Başbakanlık kampüsünün içinden bir fotoğrafa ulaşıldı.

Yeni Başbakanlık'tan ilk fotoğraf çekildi
Yeni Başbakanlık'tan ilk fotoğraf çekildi
GİRİŞ 14.08.2014 09:24 GÜNCELLEME 14.08.2014 09:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Atatürk Orman Çiftliği'nde inşaatı süren ve kamuoyunda 'Başkanlık Sarayı' olarak adlandırılan Başbakanlık binası inşaatında sona gelindi.

Son teknolojinin kullanıldığı binada beyaz ve krem tonlarında doğal ve yerel taşlar döşendi. Binadaki yüksek kapılar ve avizeler dikkat çekiyor.

Bina üç kat olarak inşa edilirken, odaların yüksekliği 4-5 metreyi geçmiyor. Binanın iki kat altına doğal afetlerde kriz merkezi kimyasal, biyolojik, nükleer ve siber saldırılarda Hükümet Harekat merkezi inşa edildi.

2012'de yapımına başlanan binada avizeler güneş enerjisiyle aydınlanacak, atık sular da bahçede değerlendirilecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    gökdelenler her şeyden önce güvenlik açısından sakıncalı. ayrıca da bu yüksek bina sevdasından vazgeçilmezse illerde içinden çıkılamaz karmaşalara sebep olacaktır
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    arkada gözüken yapılar. arkada gözüken yapılar gökdelenler falan rezalet ! ! demekki yer seçimide çok kötü olmuş ! ! dünyada hangi başbakanlık binasının arkasında gökdelenler ve beton yığınlar gözüküyor bilen varmı ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı