Meclis yeminden sonra çalışacak

​Ak Parti Grup Başkanvekili Canikli ise, bugün yaptığı açıklamada, TBMM'nin çalışmasına ilişkin düzenin yeniden değiştiğini bildirdi.

Meclis yeminden sonra çalışacak
Meclis yeminden sonra çalışacak
GİRİŞ 20.08.2014 17:11 GÜNCELLEME 20.08.2014 17:11

Meclis'in tatilinin 1 Ekim'e kadar sürmesi, bu süre içinde de sadece 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni, hemen ardından da yeni hükümetin güven oylaması için toplanması, ancak bu gündem dışında çalışmaması planlanıyor.

MECLİS 28 AĞUSTOS'TAN SONRA KAPANMAYACAK, TORBA YASA GÖRÜŞÜLECEK

Nurettin Canikli, 28 Ağustos'taki yemin töreninin ardından da Meclis'in kapanmayarak, kamuoyunda Torba Kanun Tasarısı olarak bilinen tasarıyı kanunlaştırmak için çalışacağını açıkladı. 

Canikli, tasarının yasalaşmasının 1 Ekim'den sonra başlayacak yeni yasama yılına kalmayacağını söyleyerek, kamuoyunda tasarının yasalaşmasına ilişkin beklenti olduğunu söyledi.

Canikli, "1 Ekim'i beklemeden,  28 Ağustos ile başlayan o hafta içinde tasarıyı görüşmeyi planlıyoruz. Mükellefler yapılandırmayı bekliyor, vergi tahsilatı da gecikiyor. O da ayrı bir sıkıntı. Hem Soma ile ilgili mağduriyeti olan kardeşlerimizin bu sıkıntılarının giderilmesi, madencilerle ilgili iyileştirmelerin bir an önce devreye girmesi, yapılandırmadaki mükelleflerimizin durumunu sonuçlanması, öğretmen atamaları... Bütün bunlar için bir an önce, 28 Ağustos'tan sonra, kısa süre içinde bunu inşallah yasalaştırmayı planlıyoruz. 1 Ekim'e bırakmayacağız" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?