Gül'den veda konuşmasında kardeşim vurgusu

Cumhurbaşkanlığı'nı devreden Abdullah Gül devir-teslim töreninde yaptığı veda konuşmasında Erdoğan'a kardeşim diyerek hitap etti.

Gül'den veda konuşmasında kardeşim vurgusu
Gül'den veda konuşmasında kardeşim vurgusu
GİRİŞ 28.08.2014 17:39 GÜNCELLEME 28.08.2014 18:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül  ile ilk kez halk tarafından seçilen 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Köşk'te devir-teslim için bir araya geldi. Gül'ün, törende yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görevini teslim etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtirken "Kardeşim" diye hitap etmesi de dikkat çekti.

Abdullah Gül'ün veda konuşmasından satır başları:
7 yıl süreyle üstlenmiş olduğum cumhurbaşkanlığı görevini bugün cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum.

Bu münasebetle düzenlediğimiz devir teslim töreni benim için gerçekten büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Katılarak bizi onurlandıran yabancı misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. özellikle aramızda bulunan cumhurbaşkanı dostlarımızı tekrar sevgiyle selamlıyorum. Hepsiyle çok hukuku oldu. burada hazır bulunan ülkemizin seçkin zevatını muhabbetle selamlıyorum. Görev sürem boyunca uyum içinde çalıştığım ülkemizin yasama yürütme ve yargı organları mensuplarına ve sivil toplumumuza aziz milletimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

GÖREVİ KARDEŞİM ERDOĞAN'A DEVREDİYORUM
İşbirliği yaptığım, bir bölümü aramızda olan değerli dünya liderlerine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü törenin önemli bir özelliği var.Türk halkı tarafından 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen sayın Recep Tayyip Erdoğan, değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. 40 yıl yarım asra yaklaşmış demek. Dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum.

Üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını hakka olan inancını en yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk, sonra da yönetimde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Gururla söylemeliyim ki bu 12 yıl Cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemleri arasında yer aldı. Birlikte tarihi ekonomik siyasi sosyal reformlara dönüşümlere imza attık.

KARDEŞİM ERDOĞAN'A İNANCIM TAMDIR
Sayın Cumhurbaşkanım kardeşim Tayyip Erdoğan'la Türkiye çok daha ileri gidecektir. Buna inancım tamdır.

AİLEME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Önce aileme teşekkür ediyorum. Anne ve babama önce sağlık diliyorum. Eşime teşekkür etmek istiyorum. Siyasi hayatımıza yeni başladığımız ilk 10 yıl yani eve uğramadığımız zamanlarda çocuklar ona emanetti. Ben ona şunu dedim milletin çocukları bana bizim çocuklarımız sana emanet. O da çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirdi.

YORUMLAR 5
  • Hüseyin YILDIZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu oluşumun en büyük mimarları... Birbirinize olan sevginiz,saygınız bizim en büyük arzumuz...Bazıları bu tablo karşısında kahrolsada,onlara avuçlarını yalattığınız için ikinizede minnettarız.Allah sizin gibi ülkesini canı gönülden seven insanları başımızdan eksik etmesin.Canımız yolunuza feda olsun!
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Chp bir parti değil. Türk'e dinini, dilini, ve özünü kaybettirmeye memur, bir katliam müessesesidir. Necip Fazıl Kısakürek.. Osmanlı torunları Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan, kardeşliğinden çıkan mesajın anlamı. İngiliz Yahudi İttifakı ve CHP İNLERİNİZE GİRECEĞİZ İNLERİNİZE hesap verin bakalım.
    Cevapla
  • ömer sail 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇEKEMEYENLER ANTEN TAKSIN!. bir de araları bozuk diye nifak tohumu ekmeye çalışanlar vardı ne oldu bu konuşmaalr kapak olsun onlara
    Cevapla
  • Selahaddin Kazez 9 yıl önce Şikayet Et
    rabbim . birliğimizi bozmasın daim etsin İnşaallah
    Cevapla
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Millet İçin.... Koşuşturan, evine dahi uğrayamayan, uykusunu feda eden, ter akıtan, dirsek çürüten, emek harcayan herkesten Allah (C.C) razı olsun İnşallah! Memuruna maaş ödeyemeyen, zar zor topladığı çöpü dahi adam gibi depolayaman bir ülke düşünün! Bir de bugünü düşünün ve farkı fark edin!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...