İsmet Yılmaz kimdir? Savunma Bakanı İsmet Yılmaz

İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı Olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz kimdir, nereli?

GİRİŞ 29.08.2014 15:44 GÜNCELLEME 29.08.2014 15:46

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 62.Hükümet listesinde yer alan isimlerden biri de Sivas Milletvekili olan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabine listesinde, Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen İsmet Yılmaz 2007 yılında TBMM dışından Ulaştırma Bakanlığına atanmış ve daha sonra kurulan hükümet içerisinde Milli Savunma Bakanı olarak görev almıştı.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Kimdir?

İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961'de Sivas Gürün'de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Turunç'tur.

Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisanslarını İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD'de yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü deniz hukuku alanında tamamladı.

Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis, müşavir avukat olarak çalışan İsmet Yılmaz, 2002'de Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2007'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi.

Anayasanın 114. maddesi uyarınca 1 Kasım 2007'de TBMM dışından Ulaştırma Bakanlığına atandı. 61. Hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi.

İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı