Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi kimdir?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni listede yer almaya devam ediyor. Nihat Zeybekçi kimdir?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi kimdir?
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi kimdir?
GİRİŞ 29.08.2014 16:14 GÜNCELLEME 29.08.2014 16:17

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan bakanlar listesinde görevine devam etmeye devam edenler arasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yer alıyor.

Denizli doğumlu ve Denizli milletvekili olan Nihat Zeybekçi sanayici ve iş adamı kimliğinin yanı sıra London Collage'de ekonomi eğitimi almış olan Nihat Zeybekçi, Denizli Sanayi Odasında da görevler aldıktan sonra Ekonomi Bakanı olarak eski başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilmişti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Kimdir?

Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961'de Denizli Tavas İlçesi Pınarlar beldesinde doğdu. Babasının adı Şükrü, annesinin adı Fatma'dır.

İş Adamı, Sanayici; Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

Nihat Zeybekci, özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'te Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu. İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Nihat Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı