Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kimdir?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kimdir? Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni bakanlar listesinde Ali Babacan Başbakan Yardımcısı oldu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kimdir?
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kimdir?
GİRİŞ 29.08.2014 17:37 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:42

Ali Babacan Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam eden isimler arasında yer alıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmenin ardından açıklanan listede Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da yer aldı.

Ankara doğumlu olan ve Ankara milletvekili olan ODTÜ mezunu Ali Babacan, okulu birincilikle bitirip eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. Burada yüksek lisans yaptıktan sonra pek çok üst düzey şirkete danışmanlık yaptı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kimdir?

Ali Babacan, 4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Güner'dir.

İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme Dalında tamamladı. Ali Babacan, ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönem Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Ali Babacan, 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Babacan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'