Yazıcı bakanlık personeliyle vedalaştı

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlık personeliyle vedalaştı.

Yazıcı bakanlık personeliyle vedalaştı
Yazıcı bakanlık personeliyle vedalaştı
GİRİŞ 29.08.2014 18:27 GÜNCELLEME 29.08.2014 18:27

Eski  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlıkta düzenlenen vedalaşma töreninde, 29 Ağustos 2007'de kurulan 60. hükümette başbakan yardımcısı ve devlet bakanı olarak görevlendirildiğini hatırlatarak, "2011 seçimlerinden sonra daGümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptığım sürenin tamamı bugün itibariyle 7 yıl" diye konuştu.

Siyasi kadrolardaki görevlerin geçici ve değişken olduğu bilinciyle hareket ettiğini belirten Yazıcı, "Dünyanın her tarafında bakanlığımızın gümrük kısmıyla ilgili kamuoyunda yanlış algılar olagelmiş ama 7 yılın sonunda Türkiye gümrüklerinde bu algının ortadan kalmış olması sizin başarınızdır" ifadesini kullandı.

Bakanlıktaki uzmanların, çalışmalarını, kendilerine bakarak koordine ettiğini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

"Durduğunuz yer, davranışınız mutlaka aşağıya yansır. Yansıma ya bereket, kalite, üretim olarak millete döner ya da milletin bedduasını alırsınız. Şükrediyorum ki hep milletin duasını aldık."

Yazıcı, görevini devredeceği Nurettin Canikli'ye de başarılar diledi. Canikli'nin kamuda ve parlamentoda deneyimli olduğuna dikkati çeken Yazıcı, bakanlığın Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Devir-teslim yarın 

Personelinden haklarını helal etmelerini isteyen Yazıcı, çalışanlara ve ailelerine de teşekkür etti. Veda konuşmasının ardından Yazıcı'ya, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız çiçek takdim etti. 

Bu arada, devir teslim törenin yarın saat 9.30'da yapılacağı öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar