Naci Bostancı kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti grup başkanvekili Naci Bostancı kimdir? Başbakan A.Davutoğlu tarafından atanan Naci Bostancı, AK Parti'nin yeni grup başkanvekili.

Naci Bostancı kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili
Naci Bostancı kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili
GİRİŞ 01.09.2014 18:59 GÜNCELLEME 01.09.2014 19:08

AK Parti'de başbakanlık ve yeni kabine oluşumu sonrası bir görev değişimi de Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Nurettin Canikli'den boşalan AK Parti Grup Başkanvekili koltuğunda oldu. AK partinin yeni grup başkanvekili Naci Bostancı oldu.

AK Parti'nin yeni genel başkan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan ilk grup toplantısının ardından grup başkanvekili için seçim yapıldı. 265 milletvekilinin katıldığı oylamada yeni grup başkanvekili olarak TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı seçildi.

Naci Bostancı kimdir?

Mehmet Naci Bostancı, 2 Ağustos 1957'de Amasya'da doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Elif'tir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde tamamladı.Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde siyaset bilimi ve iletişim bilimleri alanında dersler verdi. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Aynı fakültenin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü ve Dekanlık görevinde bulundu.

Zaman gazetesi başta olmak üzere, değişik gazete ve dergilerde çok sayıda makalesi yayınlandı. 17 kitabı ve çok sayıda makalesi vardır.

24. Dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Bostancı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var