Davutoğlu: ABD'nin silahları IŞİD'in eline geçti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı yayında gündemdeki önemli soruları cevapladı.

GİRİŞ 13.09.2014 01:15 GÜNCELLEME 13.09.2014 09:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Suriye krizi bir an önce çözülmesi lazım. Biz bunu Esed’e aylarca anlatmaya çalıştık. Dinlemedi, anlamadı. Zannetti ki bölge hala 80’li, 90’lı yıllarda babasının demir yumrukla ezdiği Hama, Humus dönemlerinde yaşıyor. Neredeyse yalvardık, bu gidişat kötü, ülkenizle ilgili çok ciddi sıkıntılar var. Hepimiz etkileniriz. Esed bizi dinlemedi çok ciddi krizler ortaya çıktı. Başka ülkelere de anlatmaya çalıştık bunu.

HER ŞEY IŞİD'İN ELİNE GEÇTİ

Türkiye tek başına çok çalıştı bunu  her yerde anlattı. Kılıçdaroğlu gitti Maliki'nin elini sıktı ve sonra ne oldu Maliki her şeyi bıraktı gitti ve her şey IŞİD'in eline geçti. ABD'nin Irak'a bıraktığı silahlar külliyen IŞİD'in eline geçti.

Maliki'den başka en büyük problemi Sünni bir yönetim olan Sisi yönetimiyle yaşadık.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • demokrat 9 yıl önce Şikayet Et
    eee sen ne yaptın?. birileri sırf sorun bakana gerçeği anlatmalı artık. bak sevgili Davutoğlu sen bir prof.sun lakin akp ekseninde özünü kaybettin, olayları okuyamıyorsun. İşid radikal tüm dinci unsurları toplama projesidir. Ve batının tek hamlede bunları toplayıp yok etmesi ile sonlanacaktır. Sen bu durumu okuyamadığın için öso gibi örgütlerin kazandığı geçici zaferlere aldandın ve bölge politikasını bu örgütlere destek çerçevesinde geliştirdin. Batı çok güzel sizle oynadı. göremediniz. Dini kullana kullana milleti uyuttunuz. ve istanbula gaziantepe işidi yerleştirdiniz. şimdide eliniz kolunuz bağlı , çünkü bir hamle yaparsanız kan gölüne döner memletek ve hükümet düşer. o kadar zayıf o kadar öngörüsüzsünüz. sizi eleştirecek de kalmadı ortada. ancak laf var kesinlikle ve asla icraat yok. varsa yazın bilelim emin olun bulamazsınız...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye,de IŞID, ESED, bunları besleyen gizli güç kim !. Orta Doğu,yu kan gölüne çeviren İNGİLİZ YAHUDİ İTTİFAKI ve HAÇLILARDIR. IŞID ve ESEDİDE silahlandıran bu ülkelerdir. Unutmayın TÜRKİYE bağımsız olursa ORTA DOĞU ve AFRİKADA bağımsız olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak