Bakan Canikli annesinden dua istedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, baba ocağı Giresun’un Alucra ilçesine geldi.

Bakan Canikli annesinden dua istedi
Bakan Canikli annesinden dua istedi
GİRİŞ 14.09.2014 18:13 GÜNCELLEME 14.09.2014 18:13

Memleketi Alucra’da büyük bir coşkuyla karşılanan Canikli’nin halkı selamlamasına atlı bir vatandaş da eşlik etti.  
 
Baba ocağında annesi Ayşe Canikli’yi ziyaret eden Bakan Canikli, annesinden hayır dua almaya geldiğini söyledi. Annesine sarılarak bir süre hasret gideren Bakan Canikli’yi annesi dualarla karşılarken “Herkese Allah böyle hayırlı evlatlar nasip etsin. Allah oğluma vatanımıza milletimize hayırlı işler yapmasını nasip etsin” dedi.
 
Şehir merkezinde parti otobüsünden halka hitap eden Bakan Canikli; şunları söyledi: “Türkiye artık yeni bir dönemece giriyor. Yeni bir dönemeci arkadaşlarımızla birlikte, AK Parti kadrolarıyla birlikte hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye artık bundan sonra yeni bir atılım dönemiyle karşı karşıya. Geçmişteki sorunların büyük çoğunu hallettik."
 
Türkiye'nin önünün açık olduğunu belirten Canikli, şöyle konuştu: "Ama bunu yapabilmemiz için dualara ihtiyacımız var. Hamdolsun bu yola çıktığımız da destekler dualar sadece Türkiye'den geliyordu. Ama bugün dünyanın bütün mazlum milletlerinin yaşadığı her coğrafyadan Cumhurbaşkanımıza, bu hareketin liderine bu kadroya bize dua var. 2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dünyanın farklı bölgelerindeki insanlara ve ülkelere 3.7 milyar dolar yardım yaptık. Bu yardımı yapan aslında Türk milleti. Türk milleti adına devletimiz ve AK Parti bu yardımları yapıyor. Bu şunun için önemli 2002 yılında Türkiye ve öncesinde 3-5 kuruş döviz bulmak için en acil ihtiyaçlarını yurt dışından temin etmek amacıyla 3-5 kuruş döviz bulmak için IMF'ye her türlü tavizi veren uluslararası finans kuruluşlarına her türlü tavizi veren, el açan ve isteyen bir Türkiye konumundaydı. El açan yalvaran evet aynen böyleydik. Çok uzaklarda değil 12 yıl önce Türkiye böyleydi. 50-100 milyon dolar bulmak için  bu ülkenin tarihiyle şerefine yakışmayacak şekilde uluslararası finans kuruluşlarının şartlarını kabul eden anlaşmalara imza atılıyordu. AK Parti kadrolarının göreve gelmesinden önce. Bu gün her yıl 3,5 milyon dolar karşılıksız dünya milletlerine ihtiyacı olan ülkelere  mazlum milletlere atalarımızın bize emanet ettiği o insanlara yardım yapıyoruz. Bu destek ve yardımlar sağlandıkça Türk milletine teşekkürler geliyor.“
 
Bakan Canikli, daha sonra ilçeden ayrıldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı