Şimşek, büyükelçilerle bir araya geldi

Bakan Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlendiği program kapsamında Midyat'a gelen 65 ülkenin büyükelçisiyle bir araya geldi.

Şimşek, büyükelçilerle bir araya geldi
Şimşek, büyükelçilerle bir araya geldi
GİRİŞ 20.09.2014 19:30 GÜNCELLEME 20.09.2014 19:30

Maliye Bakanı Şimşek, Batman'ın Hasankeyf ilçesinin ardından Mardin'in Midyat ilçesini gezen Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisiyle yemekte buluştu.

Yemeğe, Batman Valisi Azmi Çelik, eski Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri ve Vali Kemal Nehrozoğlu, Midyat Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan katıldı.

Tasarım Vakfı Başkanı Malhan, yemeğin ardından Midyat'ın tarihi, kültürü, etnik yapısı hakkında konuklara sunum yaptı.

Bakan Şimşek de, gazetecilere yaptığı açıklamada, TİM'i, büyükelçilere yönelik düzenlediği programdan dolayı tebrik etti.

Çözüm süreci

Çözüm sürecinin önemine değinen Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

"65 ülkenin büyükelçisi aileleri ile birlikte Mardin'deler. Mardin medeniyetlerin buluştuğu nokta, birçok medeniyetin beşiği. Dolayısı ile buraya ilgi yoğun. Çözüm süreci ile birlikte bölgede huzur ortamı sağlandı. Burada huzurlu bir ortam var, barış var. Her ne kadar komşularımızda büyük bir kargaşa varsa da, Türkiye çok şükür huzur içerisinde. Tabi ki bu kadar çok diplomatın buraya gelmiş olması sevindirici bir şey."

Bakan Şimşek, Mardin'in tanıtımı ve çözüm sürecinin yansımalarının gösterilmesi açısından ziyaretin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, medeniyetler beşiği olarak tanımladığı Mardin ve Midyat'ı, dünyanın 65 ülkesine tanıttıklarını ifade ederek, "Medeniyetler beşiğindeki dinleri ve dilleri, farkı olan insanların nasıl bir arada yaşadığını dünyaya gösterebilmek, demokrasi adına, insan hakları ve ticari olarak faydalıdır" diye konuştu.

Bakan Şimşek ve büyükelçiler yemeğin ardından ilçeden ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı