Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Bülent Arınç'ın açıklama yaptı.

GİRİŞ 23.09.2014 00:15 GÜNCELLEME 23.09.2014 00:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanan uyuşturucu ile mücadele eylem planının Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını ve takvime bağlandığını söyledi.

Kısa vadeli çalışmaların 2014 sonuna kadar, orta vadeli çalışmaların ise 2015-2018 yıllarında gerçekleşeceğini belirten Arınç, 2019-2023 arasında da uzun vadeli çalışmaların hedeflendiğini ifade etti.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Bakanlar kurulu toplantısında ağırlıklı olarak uyuşturucuyla mücadele konusunu görüştük. Ve önemli bir denetim mekanizması üzerinde çalışıyoruz. Bu konu üzerinde tam 4 saat sürdü görüşmemiz.

ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ

- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

- Yarın ve bir sonraki gün yayımlanabilecek. Bununla ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak öğretime devam edilebilecek. Öğretim hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum.

46 REHİNENİN KURTARILMASI

- Değişen bir şey yok. 46 yurttaşımızın kurtulmaları değişen tek şey. IŞİD veya başka örgütlerle mücadelede Türkiye mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Adı ne olursa olsun, terörü sona erdirmek için ortak bir tavra ihtiyaç var.

- Irak'ta yaşanan olayları biliyoruz, pek çok örgüt var isim var. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız, örgütlerin etkisiz hale gelebilmesi için onu oluşturan sorunların ortadan kalkması gerektiğini söylüyor.

Terörün önüne geçilmesi için Türkiye dahil olacak mıdır olmayacak mıdır?

- Türkiye üzerine düşeni yapacaktır ama akılcı bir şekilde yapacaktır. Faydası zararı ne onu bilerek yapacaktır. İşin nerede başlayacağın nerede biteceğini bilmeden adım atmayacaktır.

TEZKERELER MECLİS'E GELECEK

- 2 Ekim'de Meclis çalışma yapcak. Suriye ve Irak ile ilgili tezkereler gelecek.  Şu anda 130 bini geçen bir sığınmacı sayısı var. Kayıtları tutulmaktadır. Türkiye bu geçişlerin güvenli olmasını arzu eder. Araçlarıyla geçmek isteyenler için ayrı bir prosedür var.

HDP'Lİ VEKİLLER ŞOV YAPIYOR

- Şu anda geçişler azalmıştır. DBP ve HDP'li vekil ve belediye başkanları sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Onlar hiçbir kayıt yapılmadan herkesin üzerindeki silahlarıyla geçişm yapmasını istiyorlar.

- Bunun Türkiye'nin güvenliğine ne gibi tehditlerde bulunacağını aklı olan herkes tahmin edebilir.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • ALİ İHSAN YAŞAR 9 yıl önce Şikayet Et
    BATIYOR MU?. Yahu bir türlü anlamış değilim işin dini boyutu var hadi diyelim dini inkar ettin ben inanmıyorum dedin tamam anladık ta bir de işin insani boyutu var buna ne diyeceksin isteyen mini etek sıktırmalı tişört vesair geliyor kimse bir şey demiyor ne olmuş başını örtmüş kardeşim başörtüsü sana batıyor mu ? isteyen istediği gibi giyinir.
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    bence ilk okula kadar inmelidir. Agac yasken egilir diye bosuna dememisler..herkez istedigi gibi yasamalidir..Hatta okullarda cuma namazi icinde bir girisimde bulunulmalidir.
    Cevapla
  • Yorumcuyumben 9 yıl önce Şikayet Et
    ak partili değilim. ama helal olsun Hatta Allah c.c razı olsun...
    Cevapla
  • Ahmet Damar 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.. Devrim gibi bir karar. Öküz altında buzağı arayanlar varsın çamur atmaya çalışsınlar. Mühim olan neticedir. "Namazda Gözü Olmayanın Ezanda Kulağı Olmaz"
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Örtünmeyi inkar, küfür yani dinden çıkma sebebidir. İslam dinin hükümlerinin kaynağı Kur’an ve sünnettir. Müslüman’ın Allah ve Resulüne tabi olması Kur’an’ın emridir: “Ey iman edenler! Allah`a ve resulüne itaat edin. İşitip durduğunuz halde ondan yüzünüzü çevirmeyin” (Enfal/20) Kur’an ezeli ve ebedi kelamdır. Kurallar manzumesidir.Onu beşer idrak ve aklına ilk izah eden Hz. Resullulah’tır. Örtünme için Nur/31 ayeti açık ve sarihtir. Peygamberin de emri böyle. Örtünme İslam şeairi, alameti ve adetidir. “Kur’an’da var mı?” sorusunun kaynağı münafık ajan alimlerinin taktiğidir. Örtünmeyi inkar küfürdür, uymayan ise sadece günahkar olur. Örtünme eşarpla da cilbabla da çarşafla olur, zevke bağlıdır. İnanç hak ve hürriyetlerinin en geliştiği bir çağda başörtüsü yasağı Nemrudi, firavuni ve diktatoryal deccalist bir eylemdir. İnanlara hakarettir. Medeni ülkelerde serbest bizde yasak olmasını sorgulamayanlar papağan gibi ötmesin, medeni olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz