Davutoğlu operasyonu anlattı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında rehine opreasyonunu anlattı.

GİRİŞ 23.09.2014 00:40 GÜNCELLEME 23.09.2014 00:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Prensip olarak hiçbir zaman fidye ödemedik. Fidye ödemek bir vatadanşarı kurtarırken başkalarını tehlikeye atar. Ailelerin psikolojilerini, kalan elemanların psikolojilerini, kaçıranları dolaylı müzakere ile psikolojilerini yöneteceksiniz.

BU BİR OPERASYONDUR

Bu bir operasyondu. Onların anladığı operasyon kan dökülecek. Sayın Cumhurbaşkanımız silah kullanılmadı dedi diye hemen birileri farklı konuştular gibi bir algı oluşturdu. Bazen bir büyükelçiyi çağırmanız da operasyondur. Biz o gün sabah 6'ya kadar uymamışken bir soruya böyle cevap verdik diye böyle bir çarpıtma yapılması üzüntü verici.

"ÇOK SAYIDA AŞİRETLE İLETİŞİM KURDUK"

Musul halkı Türklere zarar vermeyi düşünmez. MİT müsteşarı ve ben etkili kişilerle görüştük. Günbegün nakış gibi işleyen bir strateji uyguladık. Libya'dan vatandaşlarımızı transfer ederken çok sayıda aşiretle iletişim kurmuştuk.

Musul bizim düşmanımız değil, sunniler bizim düşmanımız değil. Irak'ın hiçbir halkı bizim düşmanımız değil. Bizim başkonsolosluğumuz tek yabancı temsilcilik olduğu için Musul halkının sevgisini kazanmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve dünya, IŞİD'in elinde 101 gün kaldıktan sonra MİT operasyonu ile kurtulan 46 kişiyi konuşuyor. !. Musul'daki baskın sonrası rehin alınan 46 personelimiz ile ilgili bugüne kadar silahlı bir kurtarma operasyonu asla düşünülmedi. Çünkü baskında gözaltına alınan personelimizi bir süre sonra IŞİD'in içinde yer alan Çeçen bir grup teslim aldı. Daha doğrusu koruma altına aldı. Bu Çeçen grubun koruma altına almasının iki önemli nedeni vardı. 1- Rusya ile yürütülen kanlı savaş sırasında kendilerine her koşulda sahip çıkan Türkiye'ye yönelik bir sempatileri vardı. 2- Bahsini ettiğim bu Çeçen grubun içindeki bazı militanların aile fertlerinden bazıları Türkiye'deydi. Türkiye rehine olayı yaşandığı saatten itibaren teknik ve fiziki takip sonucu olan biten herşeyi takibe almıştı. Hatta rehinelerin bir binadan diğerine geçişlerini bile takip edebilecek kadar yakındı. İlk temasta ise Çeçen grubun varlığı ortaya çıkınca meselenin siyasi pazarlıkla çözülmesine karar verildi. SÜLEYMAN ÖZIŞIK
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı