Tezkerelerle ilgili önemli açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak ve Suriye tezkereleri için de önemli bir açıklama yaptı.

Tezkerelerle ilgili önemli açıklama
Tezkerelerle ilgili önemli açıklama
GİRİŞ 28.09.2014 18:05 GÜNCELLEME 28.09.2014 19:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki dönemde zaten tezkerelerin yenilenmesi gerekeceğini, oluşan yeni şartların bu tezkerelere bazı yeni unsurlar eklenmesine neden olduğunu belirterek, "Bu çalışmayı da tamamladık. Muhtemelen yarın tezkereleri iki ayrı tezkere şeklinde Meclisimize göndereceğiz" dedi.

 

Davutoğlu, Samsun Valiliğinde, gazetecilere açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Samsun gezisiyle ilgili bilgiler veren Davutoğlu, Samsun'da kendisine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki konuşmasında, öğretim elemanlarının özlük haklarına ilişkin bir açıklama yapmadığının belirtilmesi üzerine, bu konuya bilinçli olarak zikretmediğini ifade etti.

Üniversitede açılış dersi verdiğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Akademisyenlerimiz ve öğretim camiasıyla ilişkilerimizin, tamamıyla o düzeyde, felsefe, entelektüel düzeyde olmasına önem verdim. Ama burada bir kez daha zikrediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmayı nihai noktaya getirip, özellikle araştırma görevlilerimiz, akademik dünyanın, akademik geleceğimizin temel taşları öğretim üyelerimize dönük özel atacağımız adımlar var, özlük hakları bağlamında. Dikkat ederseniz zam tabirini kullanmak istemiyorum. Çünkü ilim hayatı, bu hassasiyeti göstermemiz gereken bir alan. Onun için konuşmamda özellikle zikretmedim. Bir unutma ya da eksiklik olarak görülmesin. Şimdi buradan zikrediyorum. Bu çalışmayı inşallah YÖK Başkanımızla, Milli Eğitim Bakanımızla, Başbakan Yardımcımız Sayın Babacan ve Maliye Bakanımızla bu hafta içinde tamamlamayı ve müjdeyi ayrıca vermeyi düşündüm. O dersin atmosferine uymayacaktı."

"Tezkereler yarın Mecliste"

Davutoğlu, sınır güvenliği konusunda atılacak adımların sorulması üzerine de hükümeti kurar kurmaz çözüm süreci ve ulusal güvenlikle ilgili iki mekanizma oluşturduklarını söyledi.

Her hafta düzenli bir araya gelerek, güvenlik şartlarını gözden geçirdiklerini anlatan Davutoğlu, "İhtiyaç hasıl olduğunda ki Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika ziyareti öncesinde de Cumhurbaşkanımızın başkanlığında da bir araya geldik. Bu güvenlik mekanizması dışında ele alacağımız hususları gözden geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızla dün de istişare ettik" diye konuştu.

Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı ve ilgili birimlerle geçen hafta Pazartesi günü Kobani'deki son durumu ele alan bir toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Toplantıda üç ana konu etrafında çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Davutoğlu, bunlardan birincisinin sınır güvenliği olduğunu bildirdi. Türkiye'nin etrafında bir ateş çemberi bulunduğunu, ulusal güvenliği gerektiren her konuda her türlü tedbiri alma hakkına ve gücüne sahip olduklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz istemiyoruz tezkere mezkere; Iraklı, Suriyeli kanı dökmek istemiyoruz. ABD benim PKK ile, Ermeni ile Kıbrısda Rum ile kavgama yardım etti mi? NEDEN IŞID'a karşı ABD yi destekleyelim? Neden Obamanın hatrı için kan dökelim? Tezkerenin onayı için gurup kararı alınmamalıdır!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar