CHP'yi karıştıran anket

CHP seçmeninin yüzde 89’unun Kılıçdaroğlu’nun başbakan olacağına inanmadığı yönündeki veri CHP'yi karıştırdı.

CHP'yi karıştıran anket
CHP'yi karıştıran anket
GİRİŞ 14.10.2014 11:40 GÜNCELLEME 14.10.2014 12:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerinden ardından partinin nerelerde ne gibi hatalar yaptığını İzmir’de akademisyenlerin katıldığı bilimsel bir konferansla sorgulayan CHP’de anket tartışması yaşanıyor.

 Anket, ilginç sonuçlarıyla dikkat çekerken CHP örgütünden de tepki topladı. Ankette CHP seçmenine "Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde Başbakan olabilecek mi olamayacak mı" sorusu soruldu. Bu soruya ankete katılanların yüzde 11 "Olacak", yüzde 89’u "Olamayacak" dedi. 

Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine, "Eylül Başında CHP’nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası ortaya çıkan durumu düşündüğünüzde, sizce CHP Haziran 2015’te yapılacak Genel Milletvekili Seçimlerinde başarılı olur mu?" sorusu yöneltildi. CHP seçmenlerinin yüzde 40’ı "Evet, başarılı olur" cevabını verirken, yüzde 60’ı ise "Hayır, başarılı olamaz" cevabını verdi.

Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine, "Eylül başında CHP’nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası durumu düşündüğünüzde, CHP için, Genel Başkanın Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması daha mı iyi oldu yoksa Muharrem İnce’nin Genel Başkan olması daha mı iyi olurdu? soru yöneltildi. CHP seçmenlerinin yüzde 59’u "Muharrem İnce’nin Genel Başkan olması daha iyi olurdu" cevabını verirken, yüzde 31’i "Kılıçdaroğlu olması daha iyi oldu" dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • rıdvan türk 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar . CHP AKP nin ekmekligi ne zaman olursa olsun CHP HE ZAMAN MUHALEFETLİGE MAhkum olacaktır bunu seçmenide istiyor istemese şahsiti başta tutmazlar
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    ZATEN EMANETÇİYDİ.ŞİMDİYE KADAR İYİ DURDURDULAR.İŞLERİNİ GÖRDÜRDÜLER ATACAKLAR.. Kılıçtaroğlu kend, kariyeriyle,becerisiyle oraya gelmediki.Birileri oraya getirdi.Şimdide kullanıp atma zamanı geldi.miadını çoktan doldurdu.iyi durdu şimdiye kadar.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    bin yıl gecse yine olamazlar bu kafayla. islam ve Türkiye düşmanlığı bir arada yürütüyorlar. Bunun üzerine birde Türkiye yi değil yabancı ülke olan suriye esed ine ve iran ı destekliyorlar sanki şiileşmişler adeta. millet bunlara oy verirmi.
    Cevapla
  • B.Ali KÖKTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu na sorsalar ya. niye uğraşmışlarki direk kılıçdaroğlu na sorsalar Başbakan olamayacağını söylerdi zaten.
    Cevapla
  • ömer kapukaya 9 yıl önce Şikayet Et
    yaa chp nin kazanamayacağı zaten. kesin bilgi... e uzaylılara da inanan %11 çıkar ki....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'