CHP gençlik kollarından protesto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclis’ine (TBMM) sunulan “Güvenlik Paketi”ni protesto etti.

CHP gençlik kollarından protesto
CHP gençlik kollarından protesto
GİRİŞ 18.10.2014 17:38 GÜNCELLEME 18.10.2014 17:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

CHP Gençlik Kolları üyeleri üzerinde TOMA resmi olan ’İmdat-Toma Ahmet’ yazılı pankart açarak CHP Ankara İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Eyleme Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de katıldı. Slogan atarak yürüyüşe geçen grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından önü kesildi.

Polis yetkilileri, CHP’lileri Başbakanlığa yürüyüşüne izin verilemeyeceği, açıklamanın bulundukları yerde yapmaları konusunda uyardı. Bunun üzerine polis barikatına yüklenen grup ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yapılan görüşmeler sonrası çevik kuvvet ekipleri geriye doğru çekilerek grubun basın açıklamasını yapması için yer açıldı.

Protesto için toplanan grup adına basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, yasanın polise geniş yetkiler verdiğini belirterek, “Demokratik hakkını kullanarak eylemlere katılanları polis tutuklayıp yargılayabilecek. Hatta eylem sırasında kaldırımdan geçen vatandaşı şüpheli kabul edip bir yıl, iki yıl cezaevinde tutabilecek” diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    Chp EŞKİYADAN yanadır. Chp 90 yıldır DEVLET olması hesabı ile Devlet içinde ki UZANTILARI devreye sokarak hükümetin uygulamalarını engellemeye ve EŞKİYAYI korumaya çalışıyor
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    rahatsız. rahatsız olmalarının nedeni maske takıp sağı solu yıkamıyacaklar yasalara aykırı eylem yapmak maske takarak sağı solu yakıp yıkmak demokratik hak değildir hak istiyorsan maske takmadan izin verilen yerlerde eylemini yaparsın ,demokratik haklardan konuşacak olan en son sizlersınız ,chp lilere soruyorum bir bayan ın islamiyeti yaşaması demokratik hak değilmidir ,
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    NİYE RAHATSIZ OLUYORLAR Kİ. Bu durumdan rahatsız olması gerekenler ,PKK yandaşları olması gerekmiyor mu.... CHP ye ne oluyor,bugünlerde sokaklarda pkk ve onun yandaşlarından başka eylem ve gösteri yapan mı var,polisin elinde yetki olmasa bu olaylarla nasıl başa çıkacak. umarım polis bu yetkisini kullanır ve pkk yandaşlarını içeri atar. ama şayet bu uygulama pkk yandaşlarına işlemezde ,maaş zammı için eylem yapan işçi ve memurlara işlerse devlete yazıklar olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!