Kapsamlı Alevi Paketi bu ay tamam!

Hükümet, uzun süredir üzerinde çalışılan Alevi Paketi'ne son şeklini verdi.

Kapsamlı Alevi Paketi bu ay tamam!
Kapsamlı Alevi Paketi bu ay tamam!
GİRİŞ 25.10.2014 10:35 GÜNCELLEME 25.10.2014 11:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu, paketi önümüzdeki günlerde, hicri Muharrem ayı içerisinde kamuoyuna duyuracak.

Cemevlerinin statüsünü değiştirecek adımların yeraldığı düzenlemeler arasında 'Alevi dedelerine maaş', 'cemevlerindeki yardımcı personele ödenek' gibi uygulamalar var. Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun değiştirilerek cemevlerine yeni bir statü verilmesi de düşünülüyor. Bu kapsamda 'inanç merkezi' statüsü öne çıkıyor. Pakette 'cemevlerine arsa ayrılması', 'elektrik ve su bedeli alınmaması' gibi kolaylıklar sağlanması da yeralıyor.

Bir üniversite bünyesinde 'Alevi Enstitüsü' veya 'Alevi Kürsüsü' kurulması da öngörülüyor. Hitit veya Nevşehir Üniversitesi'nde bu adımın atılabileceği belirtiliyor. Diyanet bünyesinde, farklı inanç ve mezhepler için bir daire oluşturulması planlanırken, önümüzdeki günlerde hükümet yetkilileri ile Alevi temsilcilerinin biraraya geleceği öğrenildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI:: ( mustafa yılmaz NİYETİN NEDİR?). senin niyetin ÜZÜM YEMEKMİ BAĞCIYI DÖVMEKMİ? ASLINDA SORU ŞU OLMALIYDI : sen gerçekten DİNİ İSLAMI tanıyormusun? yada niyetin OLAYI PROVAKE ETMEKMİ? ALEMLERİN SULTANI RESULALLAH EFENDİMİZİN ( BEN İLİM ŞEHRİYİM ALİ KAPISIDIR) söyleminden haberin olsaydı belkide böyle yazmazdın. şimdi tekrar sorayım hangi( alevi veya sünni) ALİ EFENDİMİZİ YADA KERBELA ŞEHİTLERİMİZİ SEVMİYORDA senin gibi hissediyor? GÖSTEREBİLİRMİSİN? ANCAK ateizmi destekleyen birtakım provakatörler SAMİMİ OLAN ALEVİ KARDEŞLERİMİZİ kışkırtmak için kendilerini alevi olarak lanse ediyorlar.belkide sende onlardan birisi olabilirsin kimbilir??oysa CENNET VATANI PARÇALAYA BİLMEK için barbar avrupa elindeki bütün kartları oynadı şimdide bu konu . ALLAH DEVLET ADAMLARIMIZI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. nasılki zamanında (solculuk;sağcılık=izm lerle =kürtçülük ; türkçülük; şimdide alevilik ;sünnilikle ) BAŞARAMIYACAKLAR.(KÜRDÜYLE; TÜRKÜYLE;ALEVİSİ;SÜNNİSİYLE) BU MİLLET BASİRET SAHİBİDİR.artık GAZA GELMEYİZ
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    bencede alevilik ayrı bir din olarak kabul edilmeli. ve kendi ibadethanelerini açmalılar..gerçekten Müslüman olsalar camiie gelirlerdi..ne gerek olurdu fazladan ibadet yeri yapmaya!fuzuli masraf..şimdi hiç olmazsa alevi dininden denir ,ibadethanelerinide istedikleri gibi yaparlar,müslümanlarda rahata erer!
    Cevapla
  • Mevlana Sevgisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber. Ülkemizde demokrasinin hakim olması onur duyulacak bir durum. Hükümeti bu durumdan dolayı kutluyorum . Aynı demokrasi paketini Kürt sorununu düzeltmesini de temenni ederim. Silahlar sussun. Demokrasi ve kardeşlik kazansın. Mantık bunu ister içimizdeki Allah sevgisi de bunu ister.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"