Davutoğlu'ndan hızlı tren müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de raylı sistem açılış töreninde konuştu. Kayserililere Hızlı Tren müjdesi verdi.

GİRİŞ 25.10.2014 15:39 GÜNCELLEME 25.10.2014 17:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Erciyes Üniversitesi toplu açılış ve temel atma töreninden sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Talas ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş tarafından 6 ayda yapımı tamamlanan, 5 duraklı, ERÜ-Cemilbaba mezarlığı arasındaki raylı sistem hattı ve Büyükşehir Belediyesi yeni hal kompleksinin açılışını gerçekleştirdikten sonra, Kayserililere hitap etti.

"En uzun banliyö hatlarından biri geliyor"

Kayseri Talas Raylı Sistemi’nin Kayseri’nin yeni ve modern yüzünün modeli olacağını belirten Davutoğlu, "Hal kompleksinde de bin kişi istihdam edilecek. İnşallah helal rızık ile alın teriyle Kayserililer çalışacak.

Kayseri’ye önümüzdeki yıl içinde Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı için kazmayı vuracağız. Antalya’dan gelip Türkiye’nin en büyük turizm koridorunu oluşturan hızlı tren projesi de bitirilecek.

Kayseri’yi bir ticaret şehri ve lojistik şehri yapmaya kararlıyız. Kayseri’nin beklediği bütün ulaştırma ve ticaret projelerine öncelik vereceğiz. Bütün demiryolu projeleri tamamlanacak, Kayseri tarihten beri üstlendiği rolü üstlenerek temel siyasi ve ekonomik merkezlerden birisi olacak.

Kim ne derse desin, kim hangi tuzaklarla tuzak kurarsa kursun Kayserili bizim yanımızda ise, Anadolu insanı bizim yanımızdaysa hizmetimize kimse engel olamayacak. Kayseri’ye, verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

"GELECEK NESİLLER ETKİLENEBİLİYOR"     

Milli aşının önemine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aşı geliştirme ve genetik ile ilgili çalışmalar bizim için stratejik çalışmalardır. Hem insanidir, sağlıkla ilgilidir. Ama aynı zamanda stratejiktir, çünkü bir toplumun gelecek nesilleri daha küçük yaşta yapılan aşılarla öyle veya böyle etkilenebiliyorlar. sağlık bakanlığı’nı ziyaretimde şunu sordum. Milli aşı yapabiliyor muyuz? Kendi aşısını yapamayanların, kendi silahını yapıyor olmaları çok yeterli olmayabilir. Çünkü sağlıklı bir nesli teminat altına almazsanız o ülkenin geleceğini de teminat altına alamazsınız. Yüzde yüz milli bir aşı sektörü, bilimsel tabanı oluşturacağımızı duymaktan memnun oldum. Kalkınma Bakanlığı’na sunduğunuz proje neyse onun arkasındayım." 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • big_day 9 yıl önce Şikayet Et
    karadenizin demir yolu yok.. millet hızlısına geçiş için devletin birimlerini ikna edip yaptırıyor. oh ne ala sanki biz o vergi vermeyenlerdenmişiz gibi.bizde yavaşı bile yok.
    Cevapla
  • emin aysever 9 yıl önce Şikayet Et
    kullanıcaklara. hayırlı olsun
    Cevapla
  • postacı 9 yıl önce Şikayet Et
    Aksaray Bunun içindemi?. Aksaray bu demir ağın içinde mi? hem hastane hem hızlı tren müjdesi verdiniz. 2 yıl oldu Hastaneden eser yok. hızlı trenin torunlarımız görür mü?
    Cevapla
  • cabir seyyidoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    doğuya yapmayın. fark giderek açılıyor.hayırlı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan