Bakan Yıldız'dan ilk açıklama

Enerji Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında mahsur kalan işçiler için açıklama yaptı.

GİRİŞ 28.10.2014 20:03 GÜNCELLEME 28.10.2014 22:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bakan Yıldız'ın açıklamalarından satırbaşları:

Şu an 18 işçi kardeşimizin yer altına bulunduğu bir ocaktayız. Tamamen özel bir işletme ve bu özel işletmeyle alakalı toplam 34 işçinin vardiyada bulunduğu ve bu vardiyalar arasında izinli olanları, kurtulanları, çıkartılanları da hesap ettiğimizde toplam 18 işçimizin aşağıda kaldığını görüyoruz" 

"SU İKİ SAATTE 1 METRE YÜKSELİYOR"

"Her iki saatte yaklaşık bir metrelik su yükselmesi var. Su yükselmesi devam ediyor. Suyun hangi gerekçeyle ve nasıl geldiği şu anda tespit edilmiş değil. Eski ocakta biriken yağmur sularından mı kaynakladı, yoksa orada bir yatak mı vardı, o mu buraya tamamen boşaldı, bunları bir sonraki tespitlerimizde paylaşmış olacağız" dedi.

"ZAMAN ALEYHİMİZE İŞLİYOR"

"Şu anda üst kodumuz 922, alt kodumuz da 752 metre. Bunun 820 metresine şu anda su gelmiş bulunuyor. İşçilerimiz de 777 kodunda. O yüzden zaman aleyhimize işliyor. Bunun karşısında tüm donanımları ve oradan su tahliyesini hızlıca yapabilmemiz lazım. Şu anda 1 pompa çalışıyor. Tek başına yeterli değil. Diğer pompanın da montajı yapıldı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • kara murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu maden ocagı daha 12 gun once tekrar acılmıs oncesınde kapalıymıs ve ceza almış somada'da aynı sekılde bır sure once facıyadan yıne kontroller yapılmıtı sozde artık hukumete guvenmıyorum ulkede ıscı saglıgı dıye bısıy yok her gun işciler öluyor her taraf kacak ıscı dolu sıgortasız o bakanlıkların hesabı verılır o ıscılerın maasına bır bakın bırde mılletvekkılerının maasına her uc ayda bır de zam yapıyolar kendılerıne .
    Cevapla
  • ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN 9 yıl önce Şikayet Et
    ocağın dört bir tarafına sondaj vurup suyun tahliye edilmesi lazım.su motoruyla su boşalmaz
    Cevapla
  • şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de neden hep birileri ölmeden bir adım atılmaz bi önlem alınmaz anlamış değilim Bide biz büyük devletiz diyoruz.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen sadece olaylar olduğunda alınan tedbirleri gördüğün için sana öyle geliyor. Ama istediğin kadar tedbir al olay olacaksa olur.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    her konuda eğitimsizlik var önlem açısından müdahale etme açısından ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular