Başbakan Davutoğlu Ermenek'te

Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı madende incelemelerde bulunan Başbakan Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 29.10.2014 16:21 GÜNCELLEME 30.10.2014 05:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu’nu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve diğer ilgililer karşıladı. Davutoğlu, buradan dün su basan ocakta mahsur kalan 18 işçinin kurtarılmayı beklediği kömür madenine hareket etti.

AİLELER İLE GÖRÜŞTÜ

Maden ocağına gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, mahsur kalan işçilerin aileleri ile görüştü. Facianın yaşandığı maden ocağıyla ilgili incelemeler yaptı ve AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

Madende incelemelerde bulunan Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:

''Bütün gece çalışmalar sürdü ancak su baskını dolayısıyla çamurlaşan balçıklaşan su nedeniyle istediğimiz şekilde ilerleyemedi. Su seviyesi 12 metreye kadar çıkmıştı ancak 10 metreye kadar indirildi.

İşçi yakınlarının hüznünü paylaşıyorum. Bir an önce bu kardeşlerimize ulaşılması için her şey yapılıyor. Bu olaydan etkilenen kardeşlerimize bir an önce ulaşmak en temel hedefimiz.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Olabilecek her ihtimal için birimlerimiz devreye sokulmuş durumda. İnşallah en kısa zamanda ulaşırız ancak durumun zorluğu da aşiklar. Ailelerimizin inşallah en kısa zamanda yakınlarına kavuşması için çalışmalar sürüyor. Onlara metanet tavsiye ettim dua ettiler çalışmalara yardım ettiler güven iç.inde çalışmaları takip ediyorlar.

KAZANIN OLUŞ SEBEBİ BÜTÜN DETAYLARIYLA İNCELENECEK

Seferber edilmesi gereken ne varsa seferber edilecek. Kazanın oluş sebebi bütün detaylarıyla incelenecek. Asansör kazasından sonra iş kazalarıyla ilgili çalışmalara hız vermiş ve sonuna gelmiştik.

BİZZAT BEN TAKİP EDECEĞİM

Adli soruşturma başlatıldı su boşaltıldığı zaman herhangi bir ihmal varsa kesinlikle bunun hesabı sorulacaktır. Şu anki hedefimiz kardeşlerimze ulaşmak. Onlara ulaştığımızda her türlü detaylar incelenecek bizzat ben takip edeceğim.

Herhangi bir ihmal yoksa alınması gereken tedbirler tesbit edilecek ve her türlü önlem alınacak. Madenlerimizin süratla kontrolden geçmesi lazım. Hiç bir şekilde hiç bir imtiyaz yada ayrımcılık olmaksızın sonuçlar ortaya çıkarılacak ve herhangi bir cezai durum ya da hukuk çerçevesinde yapılacaklar ortaya koyulacak.

 

 

 

YORUMLAR 3
  • Halit Yama 9 yıl önce Şikayet Et
    Talimati veririm gerisine karismam
    Cevapla
  • esad kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    somadan adalet çıkmalı ak parti bunu becermeli o adamları içeri tıkmalı
    Cevapla
  • berk 9 yıl önce Şikayet Et
    neyi takip ettin ki soma ne olduda simdi olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri