Son yılların en uzun MGK'sı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kez başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 10 saat 20 dakika sürdü.

Son yılların en uzun MGK'sı
Son yılların en uzun MGK'sı
GİRİŞ 31.10.2014 00:30 GÜNCELLEME 31.10.2014 10:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

MGK toplantıları olağan koşullarda 4 - 5 saat sürerken, bugünkü toplantının 10 saat 20 dakika sürmesi dikkat çekici bulundu.

Milli Güvenlik Kurulu'nun Ekim ayı toplantısı, bugün saat 14.25'te Çankaya Köşkü'nde başladı. MGK ilk kez, 28 Ağustos'ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Daha önce Dışişleri Bakanı olarak toplantılara katılan Ahmet Davutoğlu da ilk kez Başbakan sıfatı ile toplantıda yer aldı. Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş veYalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'nın ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Abdullah Atay ise ilk kez MGK toplantısında katılan isimler oldu.

MGK'nın 28 Şubat 1997'deki tarihi toplantısı 9; İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesinin neden olduğu tartışmaların ele alındığı 2009 yılındaki toplantısı 7 saat 40 dakika sürmüştü.

ELE ALINAN KONULAR

Paralel yapı, PKK terörü ve IŞİD terörünün ana gündem maddeleri arasında yer aldığı bugünkü toplantının 10 saati geçmesi, Ankara kulislerini meraklandırdı.

YORUMLAR 9
  • SÖNMEZ KARDEŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    sizler önce bu hükümete laf söyleyene kadar kendi cemaatinizi bir sorgulayın ve artık deve kuşu misali kafanızı kuma gömmekten vazgeçip türkiyede ve dünyada olup biteni anlamaya davet ediyorum!!!!
    Cevapla
  • VeYSeL 9 yıl önce Şikayet Et
    sönmez sen adam görememen normal zaten körsün körlüğünü her yerde belli etme bari ... Bu halk gördü ve o makama koydu . saçma sapan yorumlar yapacağınıza gündem ile ilgili birşeyler yazın be kardeşim. İşiniz gücünüz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip . Bu plan tutmadı başka planda kuracak sizde beyin yok . sizlere plan kuranlarda kendi dertlerine düştüler. kaldınız ortada :)
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Merak ettiğim için soruyorum MGK'nın aldığı şimdiye kadarki kararların hangisi uygulandı. Boş boş otururlar şu yapılacak bu yapılacak ama sonuç sıfır. Bildiri okunacak şunlar söyleenecek şimdiden söyleyeyim: pkk ile mücadeleye devam!(30 yıldır çözüelemedi halen dewam ediyor yakıp yıkmalar yakında kantonluklar ilan edilirse şaşmayın Suriye'deki gelişmeler yakından takip ediliyor(sanki bir sözümüz geçiyor da)paralel yapıyla mücadeleye dewam!(hani nerde diye sorarlar) dahasınıda açıklanınca öğreneceğiz saadece okuyorlar başka bir şey de beklemeyin!
    Cevapla
  • Hakki Söyler 9 yıl önce Şikayet Et
    IDAM CEZASINI GETIRMEDIKLERI MÜDDETCE;BENDE INANMAYACAGIM..millet artik birseyler yapilmasini istiyor..arkadaslar:BU IDAMI GÜNDEME GETIRELIM VE HIC GÜNDEMDEN DÜSÜRMEYELIM..idam cezasi gelirse,yasadigimiz olaylarin yüzdelik orani kesin düsecek....
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Gorusulen meseleler benzer olunca dediginiz gibi, 28 subat dan da uzun surer..
    Cevapla
  • anti-paralel 9 yıl önce Şikayet Et
    son 5 yılda özellikle doğu ve güneydoğudaki üniversitelere hoca olarak alınanlar tekrardan gözden geçirilmelidir.. hak ve hukuk yerini bulsun. çünkü bu hocaların % 90!ı paralel yapıdandır.. nice haklar yendi..
    Cevapla
  • anti paralelist 9 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum. bunu yaşayanlardanım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Gaziosmanpaşa'da toprak kayması meydana geldi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi