Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
GİRİŞ 11.11.2014 00:25 GÜNCELLEME 11.11.2014 08:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 6 saat 20 dakika sürdü.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş güvenliği konusunda yeni çalışmalarını Bakanlar Kurulumuza sundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da madencilik sektörünün ta başından bugüne kadar bulunduğu durumu özetleyen güzel bir sunum yaptı. Bu son olaylar ışığında da Madencilik Kanunu'nda yapılması gereken değişiklikler konusunda bilgi verdi. Her iki konu hakkında, yani Sayın Çelik ile Yıldız'ın gündemindeki konuların tümünü Sayın Başbakanımız çarşamba günü yapacağı geniş bir açıklamayla kamuoyuna duyurmuş olacak.

DANIŞTAY'IN ZEYTİNLİK KARARI

- Danıştay'ın verdiği karar, yürütmeyi durdurma kararıdır. Bu karara uymak ve gereklerini yerine getirmek bizim için de görevdir. Bu bir zenginliktir. İlgili şirket Danıştay'ın verdiği karara uymalı, biz bu konuda taraf değiliz.

- Doğanın korunması ve enerjiye olan ihtiyaç arasındaki dengeyi kurallara bağlamak gerekiyor.

İDRİS NAİM ŞAHİN'İN PARTİ KURACAĞI İDDİASI

- Bunu değerlendirmeye bile gerek yok. Bahsettiğiniz şahıs konusunda, kuracakları şeyin ne olacağını bilsinler, kuracakları partinin toplumda hiçbir karşılık olmayacağını söylemiştim. Türkiye'de şuanda 100'den fazla parti var. Toplumun ciddi bir kesimine hitap edebilecek olanlar parti kurmalı.

- Bu isimler AK Parti'den seçildikleri için bakan ve milletvekili oldular, Yoksa, sokağa çıktıklarında 10 kişi selam vermez. AK Parti içinde değerliydiler, 30 kişinin bir araya gelmesiyle kurulan yüzden fazla siyasi parti var Türkiye'de" ifadelerini kullandı. 

HDP'NİN İMRALI ZİYARETİ

- Çözüm süreci devam ediyor. Biz henüz masadayız, kalkmadık. Asıl HDP ne yapacak, neyi temsil edecek?

- Biz bu süreçte bir siyasi uzantıyı, işleri kolaylaştırmak bakımından faydalı görüyoruz. Onlar da misyonlarını yerine getirmeli. HDP'li dostlarıma söyleyeceğim tek şey şudur: Siz, Öcalan'ın örsüyle Kandil'in çekici arasında kalmayın. Siz bir siyasi partisiniz. Özgür olun, kararınızı kendiniz verin ve burada üstleneceğiniz rolü, cesaretle üstlenin.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • tarky 9 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın sayın Arınç, ama malesef sokakta selam verilmeyecek adamları da sizler bakan yaptınız
    Cevapla
  • Musa Akçalı 9 yıl önce Şikayet Et
    ''Sokağa çıktığında 10 kişinin dâhi selâm vermeyeceği insanları neden milletvekili,bakan vs yaptınız.Neden kardeşim dediniz''Diye sorarlar adama.Dayı,köprü ve ayı üçlemesinin her varyasyonunu öğrenmekteyiz sayenizde.
    Cevapla
  • MÜRŞİT AÇIKGÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN ARINÇ DOĞRU SÖYLEMİŞ.AMPÜL YERİNE TAKILIYKEN IŞIK VERİR
    Cevapla
  • morınho 9 yıl önce Şikayet Et
    sıze kac kışı selam verır ak partıden cıksanız bırde onu soyleyın sayın bakanım
    Cevapla
  • aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    anlayışa bakar mısın. akp içinde değerli idiler dışında olunca değersiz oluyorlar. bu nasıl bir anlayış. madem değersizdi neden bakan yaptınız. gerçi takla atta görem lafından sonra hiç haz etmiyordum ya neyse. yine de kürküne değil içindekine bakmayı öğrenemedik toplum olarak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü